SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > EXCLUSIV: Cele trei femei din viaţa lui Rafael Nadal: mama, sora şi iubita vorbesc despre Nadal-ul lor

EXCLUSIV: Cele trei femei din viaţa lui Rafael Nadal: mama, sora şi iubita vorbesc despre Nadal-ul lor

Xisca, iubita lui Nadal, umar la umar cu mama lui

Cartea autobiografică “Rafa: Povestea mea”, scrisă de Rafael Nadal şi de John Carlin, tinde să devină un bestseller la scurt timp de la apariţie. Iată în continuare câteva pasaje din carte, secvenţe în care cele mai importanet trei femei din viaţa fostului lider mondial, mama, sora şi iubita lui, vorbesc despre spaniol. Veţi descoperi lucruri absolut incredibile, dar perfect omeneşti, din care veţi vedea cât de uman şi de copil a rămas Rafa, unul dintre cei mai valoroşi jucători de tenis din toate timpurile.

Care declară, de fiecare dată, că familia şi echipa “mă protejează de pericolul pe care-l aduc faima şi banii şi îmi crează un mediu afectiv şi de încredere care să-mi permită să-mi dezvolt talentul. Norocul şi succesul meu fără ei nu există”. Nadal locuieşte în Manacor într-o aripă a vilei familiei lui situată la malul mării. Are propriul dormitor, living şi propria baie.

Mama lui Nadal – Ana Maria Parera: “Preferă să doarmă cu televizorul sau lumina aprinsă. Şi are repulsie faţă de roşii, brânză şi şuncă!”

Rafael Nadal cu mama lu, Ana Maria

“În adâncul lui e un om super-sensibil, plin de teamă şi nesiguranţă, pe care oamenii care nu-l cunosc cu greu şi l-ar putea imagina”, spune Ana Maria Parera despre celebrul ei fiu. “De exemplu, nu-i place întunericul şi preferă să doarmă cu lumina sau cu televizorul deschis. Nu-i plac nici tunetele şi fulgerele, spre exemplu. Când era copil se ascundea sub pătură când era furtună şi, chiar şi acum, dacă trebuie să ieşi afară să iei ceva pe o vreme ca asta, nu te lasă.”

“Şi-apoi sunt obiceiurile legate de masă, repulsia lui faţă de brânză, roşii şi şuncă, mâncarea naţională a Spaniei. Nici eu nu mă omor cu şunca, la fel ca majoritatea oamenilor, dar brânza? E puţin ciudat, trebuie să recunoaştem”, îşi mai descrie Ana Maria fiul.

“E un şofer prudent”, adaugă ea. “Accelerează, frânează, accelerază, frânează… şi e foarte prudent când depăşeşte, deşi maşina lui e foarte puternică. Dacă iau maşina să merg la Palma, la doar o oră distanţă, mă roagă întotdeauna, să merg încet şi cu atenţie”.  “Îmi place să aprind focul în şemineu aproape în fiecare seară. Dacă iese în oraş, îmi aminteşte înainte să iasă, să sting focul înainte de a merge la culcare. Apoi sună de trei ori din barul ori restaurantul în care este, ca să se asigure că l-am stins”.

Maria Francesca Perello, iubita lui Nadal din 2005: “Rafa nu-şi doreşte o femeie celebră”

Rafael Nadal îşi sărută iubita, Xisca

Să călătorim împreună peste tot, chiar de-ar fi posibil, n-ar fi bine nici pentru mine, nici pentru el”, spune Maria Francisca Perello, licenţiată în management şi angajată full-time la o companie de asigurări din Palma, Mallorca. “Are nevoie de spaţiu cand e în turneu, şi doar ideea de a aştepta toată ziua pe lângă el, mă oboseşte. M-aş asfixia. Şi el şi-ar face griji pentru mine… Nu. Dacă l-aş urma peste tot, ar exista riscul să nu ne mai înţelegem”.

Îşi aminteşte de o perioadă când erau în Paris şi el a trebuit să se ducă la o cină dată de unul dintre sponsori. “M-a întrebat dacă vreau să merg, dar nu am vrut,” spune ea. “Am stat în hotel. Când Rafael s-a întors a spus, «Slavă Domnului că n-ai mers». Locul era plin de fotografi. Dacă aş fi mers ar fi însemnat să intru in lumea celebrităţilor. Nu e o lume din care vreau să fac parte şi nici nu cred ca Rafa ar vrea să fie cu o femeie care asta îşi doreşte în viaţă”.

“Chiar dacă familia mea mă întreabă de Rafael”, adaugă ea, “prefer să nu spun prea multe. Adevărul este că nu mă simt bine vorbind despre lucrurile astea, nici macar în particular. Aşa e mai bine pentru mine, şi aşa e mai bine pentru cuplul nostru. Şi nu vrem să schimbăm nimic”.

Maribel, sora lui Nadal, cu 5 ani mai mică decât el: “Rafa e o pisicuţă speriată”

Maribel Nadal

“Odată, pe când el era în Australia, doctorul mi-a prescris efectuarea unor analize – nimic serios – dar în niciunul din mesajele trimise lui Rafael nu i-am spus despre asta. L-ar fi înspăimântat; ar fi fost în stare să-l scoată de tot din joc”, spune Maribel, sora lui Rafa, ale cărui realizări nu o fac să nu vadă “adevărul”despre fratele ei, pe care-l exprimă cu multă afecţiune, zicând că e “o pisică speriată”.

Vorbeşte mereu despre cum o să-şi cumpere o barcă. Îi place pescuitul şi jet-skiing-ul, dar nu o să facă jet-ski, nici nu o să înoate dacă nu o să poată vedea nisipul de pe fundul apei. Şi nici nu o să sară de pe o stâncă în mare, aşa cum fac mereu prietenii lui“.

“Majoritatea baieţilor când cresc îşi văd surorile ca pe o durere de cap”, adaugă ea, “mai ales când sunt adolescenţi, dar Rafa nu m-a tratat niciodată aşa. Mereu mă bătea la cap să vin cu el când ieşea cu prietenii. Nouă ni se pare normal, chiar dacă altora li se poate părea ciudat, şi e o mică parte din secretul legăturii noastre speciale.”

  • Acestea sunt câteva pasaje din “Rafa: Povestea mea” de Rafael Nadal şi John Carlin. În scurt timp, veţi putea citi pe www.doartenis.ro alte pasaje din această carte savuroasă.

2 thoughts on “EXCLUSIV: Cele trei femei din viaţa lui Rafael Nadal: mama, sora şi iubita vorbesc despre Nadal-ul lor

Leave a Reply

Top