SUNTETI AICI
ACASA > Serena Williams > Seerna Williams a câştigat titlul la Stanford şi a urcat 90 de locuri în clasament. Acum e pe 79!

Seerna Williams a câştigat titlul la Stanford şi a urcat 90 de locuri în clasament. Acum e pe 79!

Serena Williams cu trofeul de la Stanford

Americanca Serena Williams a cucerit, aseară, titlul la Stanford, după o victorie cu 7-5, 6-1, în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli. Succesul, primul după victoria de anul trecut de la Wimbledon, este cel de-al 38-lea pentru Serena în concursurile de simplu. Victoria i-a adus un salt de 90 de locuri în clasamentul mondial, unde ocupă acum locul 79.

Prezenţa Serenei la Stanford a fost prima ei participare la un turneu organizat in SUA din 2009 încoace şi a treia competiţie la care a participat după Wimbledon 2010. Având în “tolbă” doar punctele acumulate la Eastbopurne şi Wimhbledon în acest sezon, Serena cîzuse până ăe locul 169 în lume. Dar la Stanford, unde pe tablou s-au aflat patru jucătoare din Top 10, a dat peste cap toate pronosticurile, învingând de o manieră categorică. În primul tur a trecut cu un “double baggel”, 6-0, 6-0, de australianca Anastasia Rodionova, în turul secund a învins-o cu 6-1, 3-6, 6-2 pe rusoaica Maria Kirilenko, în sferturi a distrus-o pe Maria Şarapova cu 6-1, 6-3, iar în semifinale a trecut şi mai clar de Sabine Lisicki (6-1, 6-2).

Pentru Serena, întâlnirea cu Bartoli a fost o adevărată revanşă. Acum patru săptămâni, franţuzoaica o elimina în turul patru la Wimbledon. Dar de data aceasta nu a fost o problemă pentru Serena să se impună. “Bartoli mereu revine în joc. A fost o uşurare să câştig ultimul punct”, a declarat după meci Serena, care a câştigat 38 din cele 52 de finale disputate în carieră. “Acum iau fiecare turneu mult mai în serios. Nu că nu aş fi făcut-o şi înainte, dar acum o iau mult mai în serios. Mă credeţi sau nu, nu-mi place să joc pe iarbă, în schimb îmi place foarte mult să joc pe hard. Aşa că e o perioadă bună pentru mine în această perioadă a sezonului”, a mai spus Serena.

And the ranking? “I hated the triple digits. I’ve got to get to single digits though.”

Leave a Reply

Top