SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis > Cupa Davis: Argentina e pe punctul de a produce surpriza în Serbia! Spania, ca şi finalistă!

Cupa Davis: Argentina e pe punctul de a produce surpriza în Serbia! Spania, ca şi finalistă!

Juan Martin del Potro a adus al doilea punct al argentinienilor

Argentina a profitat din plin de lipsa liderului sârbilor, Novak Djokovic şi conduce cu 2-0, chiar la Belgrad, în fief-ul deţinătoarei Salatierei, după prima zi a semifinalei Cupei Davis. În cea de-a doua semifinală, Spania a măturat pe jos cu Franţa şi conduce tot cu 2-0.

Victor Troicki, înlocuitorul de ultimul moment al lui Djokovic, nu a putut să-i facă faţă lui David Nalbandian, care s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 6-2, 6-3 în primul meci al zilei, Liderul argentinienilor, Juan Martin del Potro, nu i-a lăsat nici o şansă lui Janko Tipsarevic, căruia locul 13 ocupat în premieră în ierarhia ATP nu i-a purtat deloc noroc. Campionul de la US Open din 2009 s-a impus în trei seturi, 7-5, 6-3, 6-4 şi Argentina – vă reamintesc, învingătoarea României din primul tur – e la doar un punct de o calificare istorică în finala Cupei Davis.

În cea de-a doua semifinală, Spania s-a distrat cu Franţa. Mai întâi, liderul echipei, Rafael Nadal, a trecut peste oboseală şi diferenţa de fus orar şi l-a călcat în picioare pe Richard Gasquet, de care a dispus cu 6-3, 6-0, 6-1. David Ferrer a adus al doilea punct al ibericilor, învingându-l mai uşor decât se anticipa pe dublul campion de la Bucureşti, Gilles Simon: 6-1, 6-4, 6-1 şi fiesta poate începe, căci e greu de crezut că Nadal şi colegii săi pot rata calificarea în ultimul act.

Sâmbătă se dispută meciurile de dublu, iar duminică ultimele două meciuri de simplu acolo unde va fi cazul.

Leave a Reply

Top