SUNTETI AICI
ACASA > Romani > La BRD Nastase Tiriac Trophy, Horia Tecău debutează la dublu împotriva lui Florin Mergea!

La BRD Nastase Tiriac Trophy, Horia Tecău debutează la dublu împotriva lui Florin Mergea!

Horia Tecau

S-a stabilit şi tabloul de dublu la BRD Nastase Tiriac Trophy, turneul ATP 250 care se desfăşoară la Bucureşti până duminica viitoare. Principali favoriţi sunt, evident, Horia Tecău şi Robert Lindstedt, care încearcă să obţină la Bucureşti puncte valoroase în tentativa de calificare la Mastersul din noiembrie.

AICI VEDEŢI TABLOUL DE DUBLU DE LA BUCUREŞTI

Numai că primul meci al lui Horia pe zgura bucureşteană va fi unul extrem de dificil pentru el, mai ales din punct de vedere emoţional. Căci de partea cealaltă a fileului se va afla cel cu care a scris istorie în tenisul românesc, cel cu care a obţinut una dintre victoriile de referinţă în istoria Cupei Davis, în Columbia, Florin Mergea! Acesta, revenit pe teren după o pauză de un an de zile, a reuşit să spargă toate tiparele tenisului şi să urce, în doar cinci săptămâni, în Top 500 la dublu după ce a câştigat, împreună cu Victor Anagnastopol, challenger-ul de la Braşov, plus un titlu la un turneu futures, nivel de turnee la care cei doi au mai disputat şi o finală.

Deci, în primul tur al turneului de dublu – probabil marţi, că de atunci e intrarea spectatorilor cu bani, iar interesul organizatorilor e să vândă cât mai multe bilete – vom avea un meci care în mod normal nu ar fi trebuit să se dispute dacă foştii conducători ai Federaţiei şi actualii organizatori ai turneului bucureştean nu le-ar fi pus piedici celor doi foşti juniori de aur români. Nu ar fi trebuit să se dispute pentru că astăzi perechea Mergea/ Tecău s-ar fi aflat – dacă cei doi s-ar fi născut într-o ţară în care valorile chiar sunt respectate şi ajutate – în cursa pentru un loc la Masters şi ar fi fost cap de serie numărul 1 la Bucureşti. Numai că s-au născut în România…

Leave a Reply

Top