SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > Caroline Wozniacki are antrenor: Ricardo Sanchez, care a pregătit-o pe Jankovic!

Caroline Wozniacki are antrenor: Ricardo Sanchez, care a pregătit-o pe Jankovic!

Caroline Wozniacki

După o căutare de câteva luni, liderul clasamentului mondial, daneza Caroline Wozniacki, şi-a găsit, în sfârşit, antrenor. Acesta este, surprinzător, un nume deloc anticipat de specialişti: spaniolul Ricardo Sanchez, cel care, după Wimbledon a pregătit-o pe sârboaica Jelena Jankovic. Sanchez o preluase pe Jankovic de la Andrei Pavel în 2011, dar tot el e cel care a dus-o pe Jelena pe primul loc în lume în 2008! După cum a declarat Sanchez, el o va pregăti pe Wozniacki împreună cu tatăl ei, Piotr.
În această vară, la începutul circuitului american, Wozniacki anunţase că îşi va lua un antrenor nou şi că nu va mai lucra cu tatăl ei, Piotr. Numai că, până la US Open, nu a găsit pe nimeni, aşa că tot Piotr a fost cel care o certa la turnee în pauzele în care ea cerea coaching. Ea a declarat atunci că există un antrenor cunoscut care o ajută cu sfaturi, dar că până la finalul anului nu va oficializa această relaţie de colaborare. Acum, însă, aceeaşi Wozniacki a ţinut să precizeze că nu Sanchez este cel care a ajutat-o din umbră în ultimele luni.
Este o idee foarte bună cooptarea lui Ricky în staff-ul meu. Îl cunoaştem foarte bine, a urmărit foarte multe mecuri de ale mele, a creat tactici împotriva mea, aşa că mă cunoaşte şi el foarte bine ca jucătoare. De asemenea, cunoaşte foarte bine şi felul de joc al celorlalte jucătoare din circuit“, a declarat Caroline pentru Ekstra Bladet.
Ricardo Sanchez a antrenat-o anul trecut pe Jankovic

Sanchez a semnat un contract pe un an cu Wozniacki: “Este un vis devenit realitate. Mă simt cum cred că s-a simţit şi Pep Guardiola atunci când i s-a propus să preia pe Barcelona. Am văzut multe meciuri de-ale Carolinei, şi a  devenit idolul meu datorită personalităţii ei şi a muncii pe care o depune. Piotr şi cu mine vom lucra foarte strâns în toate aspectele pregătirii ei. Am un mare respect pentru munca pe care a depus-o antrenând-o pe Caroline. Ea şi-a îmbunătăţit foarte rapid multe aspecte ale jocului şi, dacă va fi ferită de accidentări şi cu multă muncă, vom merge în Australia şi vom încerca să câştigăm acolo“, a declarat Sanchez pentru ziarul danez.

Leave a Reply

Top