SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > După 4 ani, România nu mai are nici un jucător în Top 100 ATP la simplu!

După 4 ani, România nu mai are nici un jucător în Top 100 ATP la simplu!


Adrian Ungur

După 4 ani, mai precis din luna septembrie a anului 2008, România nu mai are nici un jucător în primii 100 ai clasamentului de simplu ATP. Adrian Ungur a picat trei locuri şi ocupă acum poziţia 102.

Victor Hănescu, câştigptor al challengerului de la Timişoara, a urcat 17 locuri, dar a ajuns abia pe 123 în lume. Semifinalist la Timişoara, Marius Copil a urcat 23 de locuri, până pe 222. Ultima oară când România nu a mai avut vreun jucător în Top 100 ATP a fost la 13 septembrie 2008, când Andrei Pavel ocupa locul 102 ATP, iar Victor Hănescu se afla pe pozţia a 186-a.

AICI vedeţi poziţionarea tuturor jucătorilor români în clasamentul mondial de simplu la 16 iulie 2012.

La dublu, Horia Tecău, învingător alături de Robert Lindstedt în turneul de la Bastad, ocupă în continuare locul 11 ATP. Este urmat de Florin Mergea, căruia finala de la Timişoara i-a adus un salt de două locuri, până pe 135 în lume. Partenerul lui, Andrei Dăescu, a urcat 19 locuri şi e acum pe poziţia 169.

AICI vedeţi poziţionarea tuturor jucătorilor români în clasamentul mondial de dublu la 16 iulie 2012.

CITEȘTE ȘI:  Monica Niculescu, eliminată în ultimul tur al calificărilor la Dubai

2 thoughts on “După 4 ani, România nu mai are nici un jucător în Top 100 ATP la simplu!

 1. in primul rand bine-ai revenit din concediu!
  in al doilea rand: nu te asteptai? cand s-a retras andrei am zis ca nu o sa mai avem un jucator ca el cel putin 20 de ani.
  din pacate cred ca am dreptate, desi tare mi-as dori sa vina unul din baietii astia si sa ma contrazica, sa-mi dea peste nas, ca eu nu sunt specialista si nu ma pricep.
  victor s-a casatorit, nu se mai gandeste atat la tenis, nu ca inainte ar fi fost prea grozav, ungur….a facut un meci super tare cu roger….cred ca prin asta am sa-l tin minte si nu doar eu,a,scuze, a mai castigat un meci in cupa davis parca anul trecut,si restul….cine?
  noroc cu horia la dublu si cu fetele!

  1. Da, multumesc 🙂 . Revenirea din concediu e cea mai naspa inventie de pe lumea asta, mai naspa decat zilele de luni 🙁 . Din pacate ma asteptam sa nu mai avem jucatori in Top 100 si, tot din pacate, chiar nu stiu cand vom mai avea acolo pe cineva. E posibil ca Hanescu sa revina, daca va face cateva turnee bune, mai ales ca nu mai are puncte de aparat in perioada asta.
   Dar in rest… vom trai doar prin dublu, iar asta se va simti si la nivelul echipei de Cupa Davis, care probabil ca multi ani de acum inainte nu va mai avea cum sa reintre in Grupa Mondiala.

Leave a Reply

Top