SUNTETI AICI
ACASA > Stiri > Rafael Nadal a anunțat azi că suferă de sindromul Hoffa, o boală care produce dureri incredibile la genunchi

Rafael Nadal a anunțat azi că suferă de sindromul Hoffa, o boală care produce dureri incredibile la genunchi


Nadal a explicat presei starea lui medicala


Rafael Nadal a apărut azi în fața presei, și a explicat cauzele absenței de aproape două luni din circuit. Totată lumea știa că suferă de probleme la genunchi, de fapt că are dureri foarte mari la genunchi, dar acum toate aceste simptome au căpătat și un nume: boala (unii îi spun sindromul) Hoffa. Pe scurt, e vorba de o inflamație a țesutului gras interrotulian – de sub genunchi – care provoacă dureri incredibile. Totul trece cu repaus sau cu administrare de corticoizi, ceea ce e exclus în cazul lui Rafa, dacă nu vrea să fie găsit pozitiv la antidoping.

Drept urmare, el va face în continuare repaus. Pe viitor e posibil să fie nevoit să evite să joace pe suprafețe tari, pentru ca această boală să nu recidiveze. Probabil programul lui va suferi schimbări, mai mult ca sigur va cădea în clasament dar, așa cum spunea și el azi, important e să se facă bine, clasamentul este cel mai puțin important acum.

Acum voi face o paranteză. Ca să înțelegeți mai bine cum a apărut boala și ce simte Rafa, trebuie spus că aceasta e o boală care apare în special la alergătorii în probele de garduri și apare în special la piciorul de bătaie, care e supus cel mai mult șocurilor. De fapt, din cauza acestor șocuri, cu timpul și cu cât numărul lor crește și sunt făcute mai în forță, există riscul inflamării acelui țesut minuscul dar extrem de important în buna funcționare a organismului. E posibil să fi simțit și voi dureri asemănătoare daca v-ați jucat mult în copilarie pe ciment. Dacă nu ați simțit astfel de dureri la genunchi, e posibil să fi simți dureri la ”fluierul piciorului” când vă aflați în repaus. Acelea sunt date de o boală asemănătoare, numită periostită, și aceea e reacția organismului la inflamația unei pielițe aflate între mușchi și os, numite periost. Am încheiat paranteza, am vrut doar să înțelegeți mai bine prin ce trece Rafa acum.


One thought on “Rafael Nadal a anunțat azi că suferă de sindromul Hoffa, o boală care produce dureri incredibile la genunchi

Leave a Reply

Top