SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > EXCLUSIV: Alexandra Dulgheru despre revenirea în competiții: ”M-am simțit ca în prima zi de școală”

EXCLUSIV: Alexandra Dulgheru despre revenirea în competiții: ”M-am simțit ca în prima zi de școală”


Alexandra Dulgheru privește încrezătoare spre viitor


Alexandra Dulgheru a participat în această săptămână la primul turneu după o pauză de 8 luni. Ea a jucat la turneul ITF de 25.000 de dolari de la Benicarlo (Spania), acolo unde a ajuns în optimile de finală. Dar nu rezultatul a fost cel urmărit de jucătoarea noastră. Ea a dorit să vadă cum îi răspunde genunchiul în condiții de joc, iar acesta, din fericire, s-a comportat foarte bine.

La revenirea în țară, Alexandra a vorbit în exclusivitate pentru Doartenis.ro despre experiența spaniolă, despre bucuria revenirii în circuit dar și despre ce urmează pentru ea. Are cuvântul Alexandra: ”Am pierdut în turul 2 la Benicarlo, dar îmbucurător e că pot să mă mișc mai bine... Încă îmi mai trebuie ceva timp și răbdare să pot să susțin meciuri mai de durată și mai grele. Înainte să plec, nu jucam un set întreg pe puncte. Deci e o veste bună”, mi-a spus Alex.

Ea a mai dezvăluit și cum s-a simțit la revenirea în circuit după cele 8 luni de pauză: ”M-am simțit ca în prima zi de școală, deși turneul nu a fost unul prea vesel, fiind destul de frig. Dar eu sunt foarte mulțumită de cum am jucat, nu e deloc rău. Încă mai am de lucrat, dar am reușit să țin două meciuri, ceea ce e foarte bine”, a mai spus ea.

Revenită în București, Alexandra spune că e posibil să mai joace un turneu sau două anul acesta. ”Încă nu sunt sigură ce, pentru că, din păcate, turnee pe zgură nu mai sunt. Altfel aș fi continuat să joc. Zgura e mai bună pentru genunchi. De fapt, zgura ar fi de bază la început. De altfel, nu sunt sigură exact nici cu ce voi începe anul viitor, căci turneele sunt mai mult pe hard la începutul anului. Asta voi vedea, voi vorbi și cu medicul spaniol. Deocamdată o să încep să joc mai mult tenis”, mi-a mai spus Dulgheru, care are clasamentul înghețat la locul 56 WTA.

În ceea ce privește programul următor, ea se va axa pe antrenamente, pe care le va face la locul tradițional de pregătire, baza de la Pescariu, din București. ”O să încep să intru la antrenamente mai consistente. Acum e greu… trebuie să am răbdare. Deocamdată nu sunt foarte avansată cu orele de antrenament, așa că trebuie să îmi fac temele că sunt puțin în urmă, ca să zic așa. M-am axat pe întărirea genunchiului prin forță pentru că nu rezista la joc bine. O să continui cu exercițiile astea și cu multe altele. Combinate cu mai mult tenis. Voi vorbi și cu antrenorii și vom stabili exact ce program ar trebui să urmez”, a încheiat Alexandra. Care, după cum vedeți, se află pe drumul cel bun. Și pe care, sunt sigur, o așteptați cu toții să revină în circuitul WTA cât mai repede și pe deplin refăcută.

OFERTA ZILEI: Azi, la eMAG.ro aveti posibilitatea sa va cumparati orice aparat de fotografiat Canon cu o reducere de 150 de lei. Acesta e cel mai vândut si costa doar 219 lei.

Aripi.ro

Leave a Reply

Top