SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Terenul fanilor, la serviciu e Florin: Punct de aur adus Cehiei la dublu

Terenul fanilor, la serviciu e Florin: Punct de aur adus Cehiei la dublu


Berdych si Stepanek au adus un punct de aur Cehiei


Florin Ghidirmic revine în Terenul Fanilor cu o analiza atentă a surprizei din meciul de dublu din finala cupei Davis, acolo unde Cehia a câştigat un punct ce se poate dovedi decisiv.Vă las să o citiţi, nu înainte de a vă aminti că meciurile de azi vor începe la ora 14.00 şi se vor vedea în direct la Dolce Sport.

Vă reamintesc, şi o voi face de fiecare dată: dacă doriţi să publicaţi pe acest site vreun articol pe orice fel de temă legată de tenis, o puteţi face în rubrica Terenul fanilor. Textele le puteţi trimite pe adresa contact@doartenis.ro sau pe pagina de Facebook a site-ului.

“Meciul echipelor de dublu dintre selectionatele de Cupa Davis dintre Cehia si Spania de la Praga era decisiv pentru cehi si de aceea au optat pentru cei mai buni jucatori ai lor, Berdych si Stepaek, pentu a incerca sa stopeze echipa Spaniei in a face cel de al doilea punct. Daca Spania castiga, ei au prima sansa la Salatiera fiindca in celelalte doua meciuri era destul sa-l castige fie pe primul fie pe ultimul dintre cele programate. In mod normal perechea Granollers/ Lopez va castiga acest meci chiar daca la simplu cei doi cehi sunt mult mai bine plasati. Echipa spaniola este deosebit de valoroasa si nu pre sunt multe perechi in lumea asta care ar putea sa-i invinga.

Cehii au inteles acest lucru si incearca sa compenseze omogenitatea spaniola cu valoarea individuala a celor doi jucatori mai ales ca Stepanek este si un dublist de clasa, partener al mult mai celebrului indian Leander Paes. Nu cred ca este suficient pentru a-i opri pe iberici de a aduce al doilea punct a lor.

Primul set se termina cu 6-3 pentru Marc Lopez si Marcelo Granollers, care au reusit un break inca din primul ghem al cehilor. Au condus cu 3-0 si misiunea lor era mult simplificata ca sa castige. Nimic special pana acum, doar daca cehii se vor depasi ca si cuplu si vor juca excelent. Totuşi, nici atunci nu cred ca minunea se va infaptui. Doar 30 de minute au fost necesare ehipei lui Alex Corretja pentru a se impune si a juca mai linistiti in acest meci. Setul al doilea este dominat clar de catre cehi, fiindca ei incep sa se armonizeze mai bine si pe masura ce trece timpul sunt tot mai periculosi. Dupa ce au condus cu 3 -1 , cu break, spaniolii au egalat dar dupa 5-5 cehii s-au impus si au egalat la seturi. Meciul are dramatismul sau si cand te gandesti ca mai e mult pana… departe, orice se va putea intampla.

In setul al treilea se ajunge la 4-4 fara break, fiecare echipa isi face ghemul fara probleme, si asta nu este prea grozav pentru spanioli, care ar fi trebuit sa aibă avantaj la acest moment.  Cehii reusesc un ghem alb si conduc cu 5-4, dar ce este mai important este ca pun presiune pe adversari care nu mai au voie sa faca nici o greseala.Spaniolii egaleaza la 5 dar nu pot si la 6 si pierd setul cu 7-5.

Cehia are 2-1 la seturi si joaca bine, asa ca spaniolilor le este greu sa faca fata avantului si increderii pe care o au adversarii, care purtati de entuziasmul publicului nu mai lasa nici o sansa sa le treaca prin fata fara a o fructifica. Dupa un inceput echilibrat cehii se desprind si profita de singura lor sansa de break si incheie setul si meciul.

Ei au reusit cu 10 puncte mai multe decat spaniolii si au beneficiat de 4 break-uri fata de doar doua ale adversarilor.
Berdych si Stepanek vs. Lopez si Granollers 3-6, 7-5, 7-5, 6-3 si Cehia conduce cu scorul de 2-1 la general inaintea ultimelor doua meciuri de simplu. Maine primul meci va putea fi decisiv si se va juca Berdych cu Ferrer, deschis oricarui rezultat, dar spaniolii nu au voie sa greseasca. Daca va fi nevoie se va mai juca si Almagro cu Stepanek, si in aceasta situatie Spania va fi favorita.

CITEȘTE ȘI:  TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Nice to Mitu, Andreea !

One thought on “Terenul fanilor, la serviciu e Florin: Punct de aur adus Cehiei la dublu

  1. Daca alergi dupa doi iepuri

    Nu prinzi niciunul. Cel putin asa e in teorie.
    Dar daca alergi dupa trei iepuri ?

    Zambeste !
    Maine va fi mai rau

Leave a Reply

Top