SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Mădălina Gojnea s-a retras din activitate și se dedică antrenoratului

Mădălina Gojnea s-a retras din activitate și se dedică antrenoratului


Mădălina Gojnea

Mădălina Gojnea (25 de ani), fostă finalistă la simplu junioare la Roland Garros în 2004 și finalistă de junioare la dublu la US Open în același an, fost număr 149 WTA în 2011, a decis, azi, să se retragă din activitate din cauza accidentărilor repetate. Ea va rămâne în tenis, ca antrenoare la clubul bucureștean Olimpia.

Mădălina Gojnea a anunțat retragerea pe pagina de Facebook: ”Din cauza accidentarilor repetate,am tras concluzia ca organismul meu nu mai face fata efortului intens al sportului de performanta,prin urmare am decis sa-mi inchei cariera... Este dureros,am trait momente de neuitat,am plans de fericire,am plans in urma nereusitelor,dar au fost cei mai frumosi ani din viata mea, am cunoscut oameni deosebiti de la care am avut multe de invatat, am vazut locuri de vis si sper copiii pe care ii voi antrena pe viitor sa obtina cel putin rezultatele care mie mi-au umplut inima de fericire 🙂 ”.

La scurt timp după postarea acestui anunț, am vorbit cu Mădălina și mi-a explicat mai în detaliu cu ce fel de accidentări a fost nevoită să se lupte în ultimul an și jumătate. Mai precis de la Australian Open 2012 când, probabil vă mai amintiți, a jucat trei tururi de calificări având mari dureri intercostale. AICI ați citit atunci în exclusivitate declarațiile Mădălinei. ”Da,accidentarile au inceput de anul trecut cu coasta (care m-a tinut vreo 6 luni), pe urma am avut o tendinită, iar cea mai recentă accidentare a fost la ligamentul încrucișat de la genunchi… Au fost semne mereu pentru organismul meu. Momentul ăsta trebuia să vină la un moment dat. Și, cum nu m-am mințit niciodată singură, am decis că e timpul să mă opresc”, mi-a declarat Mădălina Gojnea.

În ceea ce privește viitorul, Mădălina va antrena a clubul Olimpia București, alături de Ștefan Mocanu. ”Este un avantaj pentru că de acum copiii de performanță vor avea mereu pe cineva cu ei în turnee. Eu voi antrena copii și juniori momentan. Vreau să le transmit din experiența mea, mai ales că totul este acum cald și abia am ieșit de pe teren, am cunoștințe de joc nou, nu am jucat acum 20 de ani. Chiar sunt sigură că pot să-i îndrum spre performanță”, a mai spus Gojnea.

Născută la 23 august 1987, la Ploiești, Mădălina Gojnea a jucat, în perioada junioratului, două finale de Grand Slam, ambele în 2004. La Roland Garros a fost învinsă în ultimul act de pe atunci bulgăroaica Ceci Karatantcheva, iar la US Open a pierdut finala de dublu, unde făcea pereche cu Monica Niculescu. Ele au fost învinse de cuplul Marina Erakovic/ Michaela Krajicek. De asemenea, a cucerit trei titluri europene de junioare.

În cariera profesionistă, Mădălina Gojnea a ocupat, la 4 iulie 2011, cel mai bun loc din carieră – 149. Ea a cucerit 12 titluri ITF la simplu (trei de 25.000 de dolari și 9 de 10.000 de dolari) și 11 titluri ITF de dublu.

Multă baftă, Mădălina, pe noul drum pe care ți l-ai ales!

OFERTA ZILEI la EMAG: Acest aparat foto Nikon e redus cu 300 de lei, costand acum 800 lei. Are 16.1 MP si poate face si fotografii care pot fi redate pe monitoare compatibile 3D!

7 thoughts on “Mădălina Gojnea s-a retras din activitate și se dedică antrenoratului

    1. e trist, dar ea vede partea plina a paharului: va avea o lunga cariera ca antrenoare 🙂 Cat timp exista pasiune, e totul perfect 🙂

Leave a Reply

Top