SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ce spun Djokovic, Federer, McEnroe, Borg sau Courier despre Ilie Năstase

Ce spun Djokovic, Federer, McEnroe, Borg sau Courier despre Ilie Năstase


Ilie Năstase glumeste cu Newcombe, Connors, Borg si McEnroe

Ilie Năstase a fost prezent, aşa cum era normal, la gala organizată vineri seară, la hotelul Waldorf Astoria din New York, cu prilejul aniversării a 40 de ani de existenţă a ATP şi a clasamentului mondial.

AICI vedeţi imagini cu Ilie Năstase de la acest eveniment, de la care au lipsit însă câţiva foşti lideri mondiali: americanii Pete Sampras şi Andre Agassi, rusul Marat Safin, austriacul Thomas Muster şi australianul Patrick Raffter.

Aşa cum era normal, pe scena ampalsată în respectivul hotel din New York au urcat, în ordinea ocupării poziţiei de lider mondial, toţi cei prezenţi. Lista a fost deschisă de Ilie Năastase, primul lider mondial din istorie. Apoi, rând pe rând, au urcat John Newcombe, Jimmy Connors, Bjorn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Mats Wilander, Stefan Edberg, Jim Courier, Marcelo Rios, Carlos Moya, Evgheni Kafelnikov, Gustavo Kuerten, Lleyton Hewitt, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic.

Pe scenă au fost fel de fel de discuţii gen conferinţă de presă slalom printre amintiri, în care, evident, s-a vorbit şi despre Ilie Năstase. Iată ce au declarat alţi mri jucători despre Ilie Năstase, dar şi ce a spus despre sine marele nostru campion.

A fost foarte dificil pentru mine, venind dintr-o ţară în care tenisul nu era atât de popular. Când intri pe teren ca un copil de mingi, cum am început eu, încerci din greu, dar nu se ştie dacă ajungi ceva”, a declarat Năstase. “Toţi aceşti jucători consacraţi aveau deja participări la turnee de juniori, eu am ieşit din România pentru prima dată la vârsta de 20 de ani şi nu jucasem niciodată la un turneu internaţional. Mi-au trebuit 4-5 ani să-i ajung din urmă pe jucătorii de la acea vreme şi să devin numărul unu”, a mai spus Năstase.

John McEnroe: “În final vreau să le mulţumesc acestor doi tipi, Jimmy Connors şi Ilie Năstase, singurii care au fost mai nebuni decât mine”

Bjorn Borg: “Năstase este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei şi întotdeauna va rămâne aşa. Când eram foarte tânăr el m-a luat sub aripa lui ocrotitoare”.

Jim Courier: “Ilie a fost unul dintre cei mai dăruiţi jucători pe care i-am văzut, un adevărat artist pe teren şi de asemenea un jucător care putea să intre sub pielea adversarului, interesant de urmărit pentru multe motive. Am avut norocul să iau masa cu el în cateva ocazii, este un povestitor extraordinar şi o companie deosebită”.

Roger Federer: “Ilie Năstase a avut o mare influenţă, a fost carismatic şi a deschis drumul pentru mulţi dintre noi, fiind primul jucător numărul unu mondial şi mă bucur să-l revăd – este un personaj aparte”.

Novak Djokovic: “Ilie Năstase a scris istorie, şi-a dedicat viaţa acestui sport şi o arată din toată inima. Sunt foarte fericit să fiu în aceeaşi sală cu el şi cu ceilalţi campioni, în această seară, este o ocazie unică”.

OFERTA EMAG: Această cameră video JVC are o reducere de 30 % și costă acum 875 de lei.

One thought on “Ce spun Djokovic, Federer, McEnroe, Borg sau Courier despre Ilie Năstase

Leave a Reply

Top