SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep, învinsă de natură și de propriile erori

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep, învinsă de natură și de propriile erori


Simona Halep în turul 3 la US Open

În Terenul Fanilor revine Florin, care scrie despre eliminarea Simonei Halep în optimile de finală ale US Open. Un subiect trist, dar despre care trebuie discutat. Oricum, dacă e să mă întrebați pe mine, acesta nu e un sfârșit de drum, ci un început pentru Simona.

Ciudate sunt cararile spre inaltimi… Dupa un meci senzational, castigat de Simona cu 12-1, in care Maria Kirilenko nu a contat deloc in teren, iata ca ea pierde un meci care in mod normal se putea castiga. Ce a fost anormal? La minge de set pentru romanca ploaia nu a mai permis desfasurarea macar a unui singur punct, care cu siguranta ca inchidea setul doi. Simona era pe val, servea bine, italianca era destul de apatica, dar natura a vrut sa fie altfel. Dupa vreo 3 ore si mai bine, italianca de 30 de ani s-a linistit, dar mai ales s-a refacut fizic si cu marea ei experienta a anulat mingea de set a Simonei si dupa aceea a facut break-ul. Intrandu-se in tie break, italianca a fost mult mai calma, Simona prea nervoasa si pripita, a facut vreo 3 cadouri cu forehanduri in banda, care in mod normal erau puncte.

A fost destul si chiar prea mult ca setul sa fie castigat de Pennetta si cu asta Simona iese din turneu. O face insa cu fruntea sus, cu bucuria parcurgerii a 3 victorii, cu uimirea chiar ca a jucat cel mai bun tenis al ei in meciul anterior, dar si cu tristetea ca dupa Flavia venea la rand Roberta Vinci care are deja un complex Halep.

Cele 32 de erori nefortate au fost prea multe si greu de compensat, iar punctele importante s-au facut cu greutate. Simona a avut 10 oportunitati de break si a reusit doar 3, iar italianca a avut 6 si a facut 5 break-uri. Este clar ca Simo nu a fost ieri in apele ei, si asa cum isi dorea, nu s-a bucurat de tenisul jucat, indiferent de deznodamantul meciului.

Pentru ea ii doresc memorie scurta ca sa uite meciul, dar Adi Marcu trebuie sa disece meciul pentru a intelege ce nu a functionat.

Simona a adunat multe puncte, este in cartile pentru atingerea Top 10 anul acesta, si turneele asiatice vor decide cine si cand va prinde prima decada a clasamentului.

OFERTA ZILEI de la EMAG: Acest aparat NIKON are o reducere de 40%! Este dotat cu cea mai rapidă funcție de fotografiere continuă dintre toate aparatele existente pe piață.

One thought on “TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona Halep, învinsă de natură și de propriile erori

 1. o zi ciudata, florin, nu-i asa?
  cum naiba chiar la minge de set ploaia aia nu a mai intarziat macar o juma de minut?
  iar apoi s-a vazut din elicopter experienta penettei
  nu e o problema pt simona ca a pierdut, este atat de tasnara, sa o tina dumnezeu sanatoasa si ambitioasa si o sa fie in curand cea mai bine clasata romanca din toate timpurile
  ce a facut ea in vara asta ar trebui sa ne faca pe toti mandri si sa ne bucuram la liber pentru reusitele ei, nu sa-i cautam nod in papura
  si nu cred ca e o solutie sa uite meciul asta – scuza-mi parerea de amator – ba dimpotriva trebuie analizat in primul rand mental, cum sa invete sa se mentina in priza si in cazuri din astea, care din pacate apar de multe ori

Leave a Reply

Top