SUNTETI AICI
ACASA > Romani > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Recunoașterea valorii Simonei Halep

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Recunoașterea valorii Simonei Halep


Simona Halep a dat minute bune autografe după meci

În Terenul Fanilor revine Florin, care scrie despre titlul de Most Improved Player of the Year cucerit de Simona Halep în această săptămână.

Înainte de a ă lăsa să-l citiți mai trebuie doar să știți că Florin a trimis articolul la câteva ore după anunțarea învingătoarei, întârzierea publicării lui datorându-mi-se în totalitate și îmi cer scuze pentru aceasta.

Cu o saptamana in urma faceam aprecierea ca Simona Halep este mai indreptatita decat Sloane Stephens sa primeasca titlul de “most improved player “ in 2013. Nu a fost deloc greu sa fac aceasta afirmatie fiindca rezultatele romancei au fost mai bune decat ale americancei, si drept consecinta este in fata ei in clasamentul mondial. Cei care au decis acordarea titlului au considerat că seria impresionanta de victorii ale Simonei (daca anul nu se termina urmau si altele) a fost de mai mare valoare decat cele cateva zile de gratie ale lui Sloane la US Open sau Wimbledon. Mai mult ca sigur ca Simona va reusi in 2014 sa urce mult pe tablourile celor 4 grand slamuri, dar nu o vad deloc pe americanca sa castige 6 titluri WTA… Nu doresc sa insinuez ca ar face parte din aceeasi categorie cu Anna Kurnikova, care a fost o excelenta jucatoare dar nu a castigat nici un turneu, dar nici nu cred ca in cariera sa Sloane va realiza 6 victorii intr-un timp  prea scurt.

Dreptatea fiind facuta, Simona se poate bucura si deocamdata rasfata cu acest titlu, care o desemneaza ca jucatoarea cea mai impresionanta, cu cel mai mare salt calitativ in joc, si o aseaza in cea mai buna pozitie pentru a intra in top 10. Diferenta de puncte care o desparte de Caroline Wozniacki, daneza care chiar la New Haven a simtit taria romancei, este usor de surmontat chiar in cele 2-3 turnee de la Antipozi si va putea aborda apoi turneele pe hard in postura de favorita certa la cele mai avansate faze ale turneelor. In Dubai si Doha si apoi la circuitul central si nord american pozitia Simonei se poate imbunatati.

Site-ul oficial al WTA a facut o corecta descriere a traseului sau excelent care a inceput la Roma (iata ca Roma poate fi si un inceput de drum), dar mai ales si-a pus intrebarea: pana unde va urca Simona?! Noi spunem ca are nevoie doar de sanatate fiindca de restul se ocupa ea singura…

Leave a Reply

Top