SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Ilie Năstase: Acum e foarte greu să mai distrezi publicul

Ilie Năstase: Acum e foarte greu să mai distrezi publicul

Ilie Năstase

Primul lider mondial al tenismenilor profesionişti, Ilie Năstase,  a declarat că, în opinia lui, tenisul s-a schimbat foarte mult faţă de perioada în care juca el. De asemenea, el a spus că tenisul a devenit mult mai restrictiv.

Considerat unul dintre cei mai atractivi jucători pentru public din istorie, Năstase spune că acum, şi să vrea, jucătorii nu ar mai putea face giumbuşlucurile pe care le făcea el: “Nu poţi compara jucătorii şi antrenorii de acum 30-40 de ani cu cei de acum. Aceştia au manageri, au nitriţionişti etc. Totul e, desigur, mult mai profesionist acum. De asemenea, e mult mai fizic. De aceea nu e corect să comparăm cele două perioade”, a declarat Ilie Năstase pentru site-ul Sport360 .


“Singurul lucru pe care pot să-l spun este că eu am avut o carieră extraordinară şi sper că şi ei se simt la fel acum. Dar în perioada mea eu făceam pe teren tot ce simteam, distrând publicul. Probabil acum mi-ar fi imposibil să fac ceea ce făceam atunci, pentru că acum jucătorii nu mai pot glumi cu cei din jurul lor din cauza stilului foarte serios în care joacă. Probabil că vor fi mai mulţi bani în acest sport în viitor, iar jucătorii vor devgeni şi mai serioşi decât sunt acum. Dacă oamenii vor oferi banii, jucători vor juca, ce să facă? Nu pot refuza banii.”, a mai spus Năstase.

De asemenea, românul a vorbit şi despre Andy Murray: “Murray este acolo. Este probabil singurul care i-a bătut şi pe Nadal şi pe Djokovic. Este un jucător bun. Îmi place de el deoarece iese în ântâmpinarea mingei, are foarte multă intuiţie, astfel că poate juca lejer, nu pare a depune vreun efort atunci când joacă. Este tipuld e jucător care îmi place. Înainte de el, îmi plăcea de Martina Hingis foarte mult, dar şi de Roger Federer”, a mai declarat Ilie Năstase.

CITEȘTE ȘI:  Ilie Năstase, după eșecul, 3-1 cu Belgia, din Fed Cup: ”Le-am spus fetelor că rămân la echipă. Ele merită să mă aibă”

Leave a Reply

Top