SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Serena Williams a stabilit un nou record la Australian Open: cele mai multe meciuri câștigate

Serena Williams a stabilit un nou record la Australian Open: cele mai multe meciuri câștigate

Serena Williams la Australian Open


Serena Williams a intrat într-o nouă fază a carierei: cea în care începe să doboare recorduri.

Lider de necontestat al tenisului feminin, americanca Serena Williams nu mai are altceva de făcut, în afară de a-și desființa adversarele pe teren, decât să caute să bată noi recorduri. Pe unul a reușit să-l depășească azi, la Australian Open, după victoria cu scorul de 6-3, 6-3 obținută în fața slovacei Daniela Hantuchova. În afară de calificarea în optimile de finală, succesul i-a adus și un record, devenidn jucătoarea cu cele mai multe victorii din istorie la acest prim turneu de Grand Slam al anului.

Acum, Serena are 61 de succese la Australian Open, depășind-o astfel pe fosta deținătoare a recordului, Margaret Court. Ea u se va opri aici cu recordurile, căci azi a egalat cea mai bună performanță legată de numărul meciurilor jucate de o tenismenă la Australian Open. Acum are 69, la fel ca și Lindsay Davenport, iar acest record va fi depășit în momentul în care va păși pe teren pentru a disputa optimile de finală contra învingătoarei meciului dintre Samantha Stosur și Ana Ivanovic.

Serena (32 de ani) a mai reușit o performanță interesantă: a obținut a 21-a victorie consecutivă împotriva unei jucătoare trecute de 30 de ani. De fapt, ea nu a pierdut decât de trei ori în carieră împotriva unor adversare care a trecut de această vârstă: în 2000, la Paris-Bercy în fața franțuzoaicei Nathalie Tauziat, în 2005, la Wimbledon, în fața canadiencei Jill Craybas, și în 2009, la Roma, împotriva elvețiencei Patty Schneider.

CITEȘTE ȘI:  ȘTIRILE ZILEI, 3 septembrie 2016: Serena Williams poate stabili azi un nou record la turneele de Grand Slam

Leave a Reply

Top