SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > Florin Mergea a cucerit al doilea titlu ATP de dublu al carierei: e campion la Vina del Mar!

Florin Mergea a cucerit al doilea titlu ATP de dublu al carierei: e campion la Vina del Mar!

Florin Mergea si Oliver Marach cu trofeul cucerit in Chile, la Vina del Mar


Victorie senzațională pentru Florin Mergea și partenerul său, austriacul Oliver Marach: cei doi au cucerit titlul de dublu la Vina Del Mar, în Chile!

În finala disputată în urmă cu câteva ore, Mergea și Marach, favoriții 3 ai turneului, au învins cu scorul de 6-3, 6-4, în 69 de minute, cuplul columbian Juan Cabal/ Robert Farah, cap de serie numărul 2. Pentru Florin Mergea acesta este cel de-al doilea titlu ATP de dublu al carierei, după cel cucerit în toamnă, la Viena, alături de Lukas Rosol. De luni, Mergea va intra mai mult ca sigur în Top 50 ATP la dublu, ceea ce reprezintă o premieră pentru el.

Cum meciul s-a încheiat aproape de miezul nopții, în Chile, petrecerea de după a avut loc în cameră, cu sticla de vin primită ca premiu de la organizatori. Nici nu prea e timp de petreceri, încă, deoarece după-amiază, cei doi jucători vor pleca spre Buenos Aires, acolo unde vor juca în primul tur contra perechii Bracciali/ Andujar.  Apoi, va urma turneul de la Rio de Janeiro și, posibil, Acapulco, așa cum i-a declarat Florin în exclusivitate lui Ovidiu Blag. AICI puteți citi declarațiile lui Mergea acordate după victoria de la Vina del Mar.

Pentru Marach (33 de ani), acesta este cel de-al 13-lea titlu ATP de dublu al carierei. Până acum, el a cucerit titlurile alături de 7 parteneri diferiți. Austriacul născut în Panama City recunoaște că alături de Florin se simte perfect pe teren și nu ascunde că se gândește chiar la Turneul Campionilor, acolo unde a mai jucat în 2009 și 2010, alături de Lukas Kubot: ”Dacă vom continua să jucăm atât de bine, avem o șansă să jucăm la Londra. Ar fi foarte plăcut pentru Florin să joace acolo și  noi vom face tot ce depinde de noi pentru a juca din ce în ce mai bine și mai consistent”, a declarat Marach pentru site-ul ATP. Valoare au, iar victoriile obținute în acest an împotriva ultimelor două perechi câștigătoare ale Turneului Campionilor stau dovadă că dorința lor e realizabilă.

Felicitări și din acest colț de pagină pentru Florin, care a demonstrat ce mare jucător este, dar și pentru Daiana Mergea, cea fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Felicitări și vă țin pumnii, de la distanță, în continuare.

Florin alaturi de Daiana, si cel mai recent trofeu, cel de la Vina del Mar

3 thoughts on “Florin Mergea a cucerit al doilea titlu ATP de dublu al carierei: e campion la Vina del Mar!

 1. ~~~~~~~~~~~~~~ Florin Mergea top 50 !!!
  Nu il laud. Are timp pentru alte rezultate. Cel mai greu va fi in top 20. Se poate. Ai facut un exercitiu : poti peste # 24 Granollers si # 23 Lopez
  Bravo pentru un succes de victorie ATP 250 : Marach/Mergea – Cabal/Farah 6-3: 6-4 Ar fi prea frumos de final de an 2014 dar il multumim din data 10.02.2014 in clasament

  ~~~~~~~~~ATP Doubles Team Race to London
  1. Kubot/Lindstedt……………………2000 pct
  2. Butorac/Klaasen…………………..1290
  3. Nestor/Zimonjic……………………..970
  4. Llodra/Mahut…………………………720
  5. Peya/Soarez…………………………480
  6. Huey/Inglot……………………………450

  7. Marach/Mergea……………………..385

  8. Bopanna/Qureshi…………………..375
  9. Mirnyi/Youzhny………………………360
  10. Bolt/Whittington……………………360

Leave a Reply

Top