SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Ion Ţiriac despre Boris Becker: Nu ştiu dacă Becker este antrenor

Ion Ţiriac despre Boris Becker: Nu ştiu dacă Becker este antrenor

Ion Tiriac


Ion Ţiriac, cel care l-a desoperit şi lansat pe Boris Becker, a vorbit, pentru Bild am Sonntag, despre calităţile de antrenor ale fostului său elev.

De fapt, Ţiriac nici nu ştie dacă Becker are calităţi de antrenor: “Nu ştiu dacă Boris e un antrenor bun. Nu ştiu nici măcar dacă e antrenor. Probabil că învaţă cum să fie antrenor“, a declarat Ion Ţiriac pentru publicaţia amintită.

Până acum, Boris Becker a lucrat cu Novak Djokovic la două turnee, Australian Open şi Dubai, în ambele elevul său fiind învins de câte un elveţian: Stan Wawrinka, respectiv Roger Federer.

Apoi, Ţiriac s-a întrebat ce poate lucra Becker cu Djokovic: “Dacă sarcina lui Becker este să-i îmbunătăţească tehnica şi loviturile lui Djokovic, atunci nu e el omul potrivit să facă asta. Nu e nimic ce îl mai poţi învăţa în acest sens pe cineva care e campion şi un jucător de clasă mondială, cum e Novak“, a mai spus Ţiriac.

Un antrenor ar trebui să fie cineva care cunoaşte jucătorii mai bine chiar decât pe sine, care să-i îndrume pe ei şi să le îndrume gândurile, care să dea ajutor atunci când e necesar, dar destul cât să devină indispensabil pentru jucător. Uitaţi-vă ce a făcut Lendl cu Andy Murray. E o muncă serioasă. Ivan a reuşit să lucreze foarte serios şi bine la partea psihologică a lui Andy“, a încheiat Ion Ţiriac.

2 thoughts on “Ion Ţiriac despre Boris Becker: Nu ştiu dacă Becker este antrenor

  1. Are dreptate,pana acum Becker n-a demonstrat nimic cu Nole,varianta Vajda e cea mai buna ptr sarb si cred ca se va intoarce la ea!O sa mai piarda puncte Nole,sezonul asta n-a inceput deloc bine!

Leave a Reply

Top