SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > VIDEO Corespondenţă de la Roland Garros: Florin şi Daiana Mergea în Piaţa Muşchetarilor de la Roland Garros

VIDEO Corespondenţă de la Roland Garros: Florin şi Daiana Mergea în Piaţa Muşchetarilor de la Roland Garros

Florin si Daiana Mergea la Roland Garros

Florin Mergea a avut azi zi de pauză la Roland Garros, acolo unde joi va juca în semifinalele probei de dublu ale probei masculine. Prilej pentru o plimbare în complexuld e la Roland Garros alături de soţia lui, Daiana. Alături de ei s-a aflat corespondentul Doartenis.ro, care a realizat următorul material, în care veţi putea găsi şi mici videoclipuri cu Florin şi Daiana.

Primul roman dupa Ilie Nastase si Ion Tiriac ajuns in semifinalele de dublu de la Roland Garros, Mergea s-a relaxat impreuna cu sotia in “Piata Muschetarilor”, unde a tinut sa faca fotografii langa statuia legendarului Rene Lacoste inainte sa se bata cu spaniolii Granollers si Lopez.

’’… nu prea ai cu cine sa-i asemeni. Lopez are un joc aparte, cu multe loburi, iti evita mereu reverul, nu serveste foarte tare dar se misca bine in teren iar celalat compenseaza la fileu”, spune Florin Mergea despre semifinala contra foştilor câştigători ai Turneului Campionilor.

Dupa o fotografie langa “Cupa Davis” si cu gandul ca va fi lasat sa joace din nou pentru Romania, Mergea nu a uitat terenul numarul 2, poreclit “Cimitirul Elefantilor” unde, impreuna cu croatul Marin Draganja, i-a batut pe fostii lideri mondiali, Nestor si Zimonjc: “…tactica ar trebui sa fie destul de simpla dar pe teren nimic nu-i simplu”.

Fost numarul 1 la juniori si campion de simplu si dublu la «Wimbledon», Mergea viseaza la primul Grand Slam luat de un roman la Roland Garros dupa victoria lui Nastase si Tiriac in 1970.

In altă ordine de idei, Mergea a trebuit sa-si prelungeasca rezervarea pentru un alt apartament decat cel in care a locuit pana acum la París, din cauza ca el nu a anticipat un parcurs atat de lung la Roland Garros alaturi de croatul Marian Draganja. Sotii Mergea au gasit un alt apartament in aceeasi cladire situata la 200 de metri de «Trocadero», motiv pentru care a avut si posibilitatea de a-si cultiva superstitia de a manca o cupa de inghetata pe Champs Elysesse inaintea fiecarei partide de la Roland Garros…

Cu garantia unui premiu de 100.000 de euro, Mergea beneficiaza si de un bonus oferit de francezi: cate 250 de euro pe zi pentru cazare plus 40 de euro gen diurna…

La Roland Garros pe langa Ion Tiriac, Ilie Nastase sau Virginia Ruzici sunt si alti romani: fostul fotbalist al Sportului Studentesc, Aurel Munteanu, Agop Kirmizian, cel mai bun prieten al lui Tiriac si Nastase (nu numai cel care, la mijlocul anilor 60, i-a dat primii bani lui Ilie Nastase ca sa joace la Paris, dar si industriasul care a realizat vestimentatia lotului olimpic roman pentru Sydney 2000) precum si Radu Mihăileanu. Acesta e regizorul francez nascut la Bucuresti al carui tata si-a schimbat numele după evadarea dintr-un lagăr de concentrare nazist din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial (in 1989, a realizat, împreună cu Marco Ferreri, adaptarea dialogului platonic “Banchetul” în telefilmul cu același nume).

One thought on “VIDEO Corespondenţă de la Roland Garros: Florin şi Daiana Mergea în Piaţa Muşchetarilor de la Roland Garros

Leave a Reply

Top