SUNTETI AICI
ACASA > Poza zilei > POZA ZILEI, 7 septembrie 2014: Marin Cilic după victoria cu Federer, care l-a dus în finala US Open

POZA ZILEI, 7 septembrie 2014: Marin Cilic după victoria cu Federer, care l-a dus în finala US Open

Marin Cilic


Cea mai surprinzătoare finală a US Open de la apariția Internetului îi va aduce față în față, luni, pe japonezul Kei Nishikori, favorit 10, și pe croatul Marin Cilic, cap de serie numărul 14.

După ce ziua de ieri a început cu lovitura dată de Nishikori, care l-a învins cu scorul de 6-4, 1-6, 7-6, 6-3 pe liderul mondial, Novak Djokovic, devenind primul asiatic într-o finală de Grand Slam, ziua surprizelor a continuat în cea de-a doua semifinală. Acolo unde Marin Cilic, elevul lui Goran Ivanisevic l-a învins în trei seturi, cu 6-3, 6-4, 6-4 pe Roger Federer, favoritul 2.

Astfel, vom avea prima finală de Grand Slam după 9 ani, mai precis de la Australian Open 2005, când Safin l-a învins pe Hewitt, fără unul dintre cei patru mari: Djokovic, Federer, Murray sau Nadal în finală.

De asemenea, e cea mai surprinzătoare finală de la US Open din 1997 încoace, atunci când favoritul 13, Patrick Rafter, l-a învins pe neclasatul printre favoriți Greg Rusedski.

Leave a Reply

Top