SUNTETI AICI
ACASA > POVEŞTILE DOAR TENIS > Arantxa Sanchez Vicario, mărturisire șocantă: ”Sunt ruinată!”

Arantxa Sanchez Vicario, mărturisire șocantă: ”Sunt ruinată!”

arantxa sanchez vicario tenis spania

arantxa sanchez vicario tenis spania
Arantxa Sanchez Vicario

Arantxa Sanchez Vicario, fosta jucătoare spaniolă de tenis care a făcut istorie în anii 90, fiind singura jucătoare din Spania care a ajuns pe locul 1 în clasamentul mondial, trece prin clipe dramatice. Furată de propria familie, ea a recunoscut azi, în fața judecătorilor, că e ruinată!

Arantxa Sanchez Vicario (43 de ani) a apărut azi în fața unui complet de judecată din Barcelona pentru a explica de ce s-a certat cu familia ei și ce s-a întâmplat de e înglodată în datorii. Reporterii de la ”El Pais” au reușit să se infiltreze în sala de judecată și au fost martorii unor mărturisiri tulburătoare ale fostului lider mondial. ”Sunt ruinată! Ministerul Finanțelor îmi cere sume de bani pe care chiar nu pot să le plătesc”, a spus fosta tenismenă.

Întrebată de Inspectorul fiscal de ce le-a permis părinților să-i administreze averea și după ce a devenit majoră, fosta sportivă a spus: ”am preferat să mă concentrez asupra carierei”. Din acest motiv, ea a delegat patru persoane să se ocupe de avere: pe tatăl ei, Emilio, pe fratele ei, Javier-Jose, pe avocatul Bonaventura Castellanos și pe administratorul Francisco de Paula.

În 2012, Arantxa Sanchez Vicario a depus o plângere împotriva celor patru, acuzându-i de deturnare de fonduri, gestionare frauduloasă a fondurilor sale, lipsă de loialitate profesională și minciună. În spijinul afirmațiilor sale, ea aduce situația contului său de atunci: din cele 45 de milioane de euro câștigate de-a lungul carierei, se alesese praful.

Numai că de-a lungul anilor s-au acumulat numeroase datorii, pe care acum fosta tenismenă nu mai poate să le plătească. Vizibil emoționată pe parcursul depoziției sale, Arantxa Sanchez a spus că se află într-o situație limită. Ea speră să recupereze măcar o parte din prejudiciu de la trei dintre cei patru acuzați. Trei, pentru că tatăl ei nu mai poate fi acuzat, fiind bolnav de Alzheimer.

Arantxa Sanchez Vicario are 4 titluri de Grand Slam

arantxa sanchez vicario roland garros
Arantxa Sanchez Vicario cu trofeul de la Roland Garros

Arantxa Sanchez Vicario a fost una dintre cele mai importante jucătoare ale anilor 90. Născută la 18 decembrie 1971, ea a cucerit de-a lungul carierei 29 de titluri WTA de simplu. A câștigat patru titluri de Grand Slam, 3 la Roland Garros (1989, 1994, 1998) și unul la US Open (1994). De asemenea, a jucat finale la celelalte două turnee de Mare Șlem. A fost lider mondial de simplu pentru prima dată la 6 februarie 1995.

Și la dublu lucrurile au stat foarte bine pentru ea. A cucerit 69 de trofee la dublu, dintre care 6 de Grand Slam. Culmea, niciunul dintre ele nu l-a obținut la Roland Garros, unde a jucat de două ori finalele perechilor. În rest, a câștigat de 3 ori Australian Open (1992, 1995 și 1996), de două ori US Open (1993 și 1994) și o dată Wimbledon (1995). Cum faptele bune nu rămân ”nepedepsite”, a fost lider mondial la dublu de mai multe ori, prima dată în 19 octombrie 1992. De asemenea, a cucerit 4 titluri la dublu mixt: 2 la Roland Garros (1990 și 1992) și câte unul la Australian Open (1993) și US Open (2000).

Arantxa Sanchez Vicario are mai multe recorduri

Arantxa Sanchez Vicario ar putea fi supranumită sportiva record a Spaniei. Ea deține recordul victoriilor obținute de o jucătoare în meciurile din Fed Cup, cu 72 de succese, ca și pentru cele mai multe meciuri inter-țări disputate: 58. Totul este normal, având în vedere că are în total 5 trofee obținute în calitate de jucătoare a echipei de Fed Cup a Spaniei, fiind părtașă și la primul succes, în 1991.

De asemenea, Arantxa Sanchez e singura jucătoare de tenis din istorie care a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice. Și, pentru a rămâne sub semnul celor 5 cercuri, trebuie spus că ea e cea mai decorată sportivă din istoria olimpică a Spaniei. Fosta tenismenă a cucerit 4 medalii olimpice la simplu și la dublu (câte două de argint, respectiv de bronz).

Pentru tot ce a făcut pentru tenisul mondial, Arantxa Sanchez Vicario a fost inclusă în Hall Of Fame – e singura iberică din Panteonul Gloriilor tenisului – , iar un teren din Caja Magica, locul unde se desfășoară turneul patronat de Ion Țiriac, Madrid Masters, îi poartă numele.

Arantxa Sanchez Vicario are doi copii

Pe plan personal, trebuie spus că Arantxa Sanchez Vicario se află la cea de-a doua căsătorie. Ea are doi copii, Arantxa, născută în 27 februarie 2009, și Leo, născut la 28 octombrie 2011. Ambii copii sunt făcuți cu al doilea soț, omul de afaceri Josep Santacana.



One thought on “Arantxa Sanchez Vicario, mărturisire șocantă: ”Sunt ruinată!”

Leave a Reply

Top