SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Clasament mondial WTA: Simona Halep a căzut pe locul 4. Sorana Cîrstea a căzut pe 116

Clasament mondial WTA: Simona Halep a căzut pe locul 4. Sorana Cîrstea a căzut pe 116

simona halep australian open romania

simona halep australian open romania
Simona Halep

Publicat azi, noul clasament mondial WTA nu aduce vești prea bune pentru multe dintre jucătoarele noastre. După 252 de zile de stat pe podiumul ierarhiei mondiale, Simona Halep a coborât pe locul 4 în lume. De asemenea, nici Monica Niculescu sau Sorana Cîrstea nu au motive de bucurie.

Simona Halep a coborât un loc și ocupă acum poziția a patra în noul clasament mondial WTA. Ea a făcut schimb de locuri cu cehoaica Petra Kvitova, explicația fiind aceea că i s-au retras punctele câștigate anul trecut, în aceeași săptămână, la Doha. Astfel, pentru Simona se încheie o perioadă de 252 de zile conscutive de staționare pe podiumul clasamentului mondial, ea ajungând pentru prima dată pe locul 3 în data de 9 iunie 2014. De atunci, a urcat și pe doi și a existat, la un moment dat, posibilitatea matematică de a deveni lider mondial. Astrele nu s-au aliniat totuși perfect, așa că totul a rămas doar un calcul.

AICI vedeți de ce nu vrea Simona Halep să își ia antrenor străin.

A doua româncă în ierarhia mondială e Irina Begu, care staționează pe locul 34. Monica Niculescu, a treia jucătoare din România în clasamentul mondial, a coborât 4 locuri și e acum pe 61 în lume. Prezențele românești din Top 100 WTA se încheie cu Alexandra Dulgheru, care a coborât două poziții și a ajuns pe 97. În afara top 100 le găsim pe Sorana Cîrstea, care a coborât vertiginos, 14 poziții, și ocupând acum locul 116 în lume. Ea e urmată, pe 117, de Andreea Mitu, care a coborât un loc și care va primi punctele pentru finala de la Sao Paulo abia săptămâna viitoare, deoarece turneul brazilian avea premii de doar 25.000 de dolari. Tot în top 200 o avem și pe Ana Bogdan, care a urcat 11 locuri și ocupă cel mai bun loc al carierei: 191.

Avem 17 românce în Top 500 conform noului clasament mondial WTA

În continuare, în Top 500 al nou-publicatului clasament mondial WTA avem alte 10 jucătoare din România, căci 17 sunt în total între primele 500 ale lumii. Astfel, Patricia Țig ocupă locul 212, în coborâre o poziție. Alexandra Cadanțu staționează pe 237. Edina Gallovits-Hall a coborât două locuri și e acum pe 310, Elena Cadâr a coborât 3 locuri și e acum pe 381. Irina Bara a urcat 26 de poziții și e acum pe 419 în lume, Diana Buzean a coborât 5 locuri și e pe 433, Nicoleta Dascălu a coborât două locuri și e pe 453, Diana Negreanu a coborât două poziții și e pe 454. Cristina Ene a urcat 3 poziții și ocupă cel mai bun loc din carieră: 459. Prezențele românești în Top 500 se opresc la Cristina Dinu, care a urcat 20 de locuri și e acum pe 462.

Clasament mondial WTA la dublu: 3 românce în Top 100

În noul clasament mondial WTA la dublu avem în continuare 3 românce între primele 100 de jucătoare ale lumii. Monica Niculescu e cel mai bine clasată. Ea ocupă locul 48, cu patru mai puțin față de ierarhia precedentă. Este urmată de Irina Begu, care staționează pe 49, și de Raluca Olaru, care staționează pe 61.One thought on “Clasament mondial WTA: Simona Halep a căzut pe locul 4. Sorana Cîrstea a căzut pe 116

Leave a Reply

Top