SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep despre viitorul ei antrenor: “Prefer să stau cu românii mei”

Simona Halep despre viitorul ei antrenor: “Prefer să stau cu românii mei”

Simona Halep tenis romania tennis

Simona Halep tenis romania tennis
Simona Halep

Devenită, prin retragerea Serenei Williams, principala favorită a turneului de la Dubai, Simona Halep a fost asaltată de ziariştii locali. Ea a vorbit, printre altele, şi despre cauzele despărţirii de antrenorul suedez Thomas Hogstedt, lăsând să se îneleagă că nu va mai lucra cu antrenori străini, dar şi despre alte lucruri.

Întrebată despre echipa ei şi de faptul că a renunţat la colaborarea cu suedezul Thomas Hogstedt. Simona a spus. “Cred că e foarte greu pentru altcineva să înţeleagă mentalitatea unei jucătoare din altă ţară, aşa că prefer să stau cu românii mei şi uneori, dacă voi simţi că am nevoie de ajutor, pot suna un antrenor disponibil. În fiecare ţară e diferit, dar noi suntem luptători foarte buni, ne place să lucrăm, suntem relaxaţi şi foarte sociabili, iar asta mă ajută să mă relaxez pe teren“, a explicat Halep.

Întrebată cum a reuşit ca în 20 de luni să ajungă de pe locul 65 pe locul 2, Simona a dezvăluit că nu există o reţetă nouă, ci tot cea clasică: “Am muncit în fiecare zi şi am schimbat multe lucruri în mintea şi în jocul meu, dar diferenţa e în mintea mea, deoarece eu cred mult mai mult că pot juca la cel mai înalt nivel, că pot juca bine la Grand Slam-uri, am încercat totul să mă relaxez mental şi fizic şi să lupt pentru fiecare meci şi punct. Eu nu am realizat înainte că tenisul meu e foarte bun şi complet. Am avut doar nevoie d timp să cred în mine că pot învinge jucătoare de top. Zi de zi, meci cu meci am căpătat încredere în mine. Dar încă mai trecbuie să lucrez mult în jocul meu şi în mintea mea”.

Ea a vorbit şi despre tragerea la sorţi de la Dubai, şi a recunoscut că i se pare o tragere bună. “Tragerea la sorţi e OK. Dacă eşti cap de serie 1, nu ai motive să fi dezamăgit de o tragere la sorţi. Nu e uşor să fi principal favorit, fiecare meci e tare, aşa că vom vedea ce va fi. Fiecare turneu e important, dar acesta e unul foarte mare, foarte puternic, aşa că dacă pot învinge mi-ar da mai multă încredere în mine. E greu să te gândeşti înaintea startului unui turneu că îl vei câştiga. Vreau să joc meci cu meci să să văd cât de bună pot fi în acest turneu“, a încheiat ea.10 thoughts on “Simona Halep despre viitorul ei antrenor: “Prefer să stau cu românii mei”

  1. Alti experti / altii care cred ca antrenorul in tenis e un Zeu sau daca nu are nu stiu ce nume, nu-i bun de nimic. :/

    Apropo, nu laud antrenorii romani, poate nu s-a inteles. Dar cand ajungi in Top 10 si stai destul timp in el, jocul e bun, e acolo. Se poate imbunatati, normal dar antrenorul devine mai mult un “consultant” in momentele astea.

    Sunt sigur ca S.Williams, Sharapova sau altele ar fi “distruse” fara Mouratoglou, Groeneveld etc. NOT ! :/ Mai degraba un mental coach ar fi mai benefic pt moment, la nivelul asta decat nu stiu ce “big-shot” de tennis coach. 😉

    Desigur, de ambii e nevoie dar primul ar fi excelent si e bine ca a realizat ca trebuie sa progreseze mai mult la capitoul asta cumva, zicand de vreo 2 ori in ultimele saptamani asta. :p

  2. Daniel,da’ tu de ce esti suparat?! Suntem liberi sa ne dam cu parerea! Macar sa ajunga ea nr 1 si sa castige nu stiu cate turnee de mare slem cu V.I.pe banca! Doamne-ajuta!!!! Dar nimeni nu ma poate opri sa ma gandesc ca ar fi realizat asta mult mai repede cu Wim sau T.H.,decat cu el! Asta e! Indiferent de parerea noastra,important este ca ea si el sa isi faca treaba,sau cu alte cuvinte:”cainii latra,ursul sa mearga”! Si eu sunt sigura ca si cei care sunt sceptici,inclusiv eu,sunt alaturi de Simona,o iubesc si o sustin! Doar ca tot ni se pare ceva in neregula cu hotararile ei!

Leave a Reply

Top