SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: În fine, subiectul tabu e dezbătut la… lumină

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: În fine, subiectul tabu e dezbătut la… lumină

doping tenis itf atp wta
doping tenis itf atp wta
Si in tenis exista doping

În Terenul Fanilor, Florin Ghidirmic scrie despre un subiect puțin discutat din tenis, deși toată lumea bănuiește existența lui – de fapt, nu există sport în care să nu existe – dopingul.

De prea multe ori am fost pe punctul de a aborda problema dopingului din tenis, a sacaitoarelor controale inopinate la ore din noapte sau cel mult matinale, la lamentarile jucatorilor care trebuie sa lase vorba unde sunt daca doresc sa plece de acasa, pentru a fi la dispozitia… medicilor, dar mereu m-am luat cu alte subiecte arzatoare. In particular insa mi-am exprimat parerea ca sunt cel putin doi supercampioni care se dopeaza si atunci cand lipsesc, pentru diferite motive, uneori plauzibile alteori puerile, au fost de fapt depistati si pusi sa stea pe bara daca nu vor sa fie dati in vileag.

Dupa tot ce s-a intamplat cu Armstrong, ciclistul american care a recunoscut ca a castigat tur dupa tur in Franta, folosind substante interzise, francezii s-au napustit asupra sportivilor spanioli in special, dar mai ales asupra lui Nadal, care sa fim bine intelesi arata incredibil de musculos.Tenisul creeaza fibra lunga si nici decum de genul celor ale lui Rafa si atunci ne puneamintrebari, si devenea suspect ori de cate ori anunta ca este indisponibil.Oricat l-ar iubi francezii ca pe un zeu la Roland Garros, sunt destui care nu-l mai vor cu trofeul in brate, fiindca a ucis turneul, a barat drumul franncezilor spre inaltimi si vorba unuia, turneul nu mai este atractiv.

De ce sa nu admitem ca Serena Williams este o forta a naturii, cand adolescenta era o zvarluga de trebuia sa poarte greuati prin buzunare ca sa nu o ia vantul, ajungand la maturitate un fel de femeie de neimitat. Mai sunt cateva fete puternice, vezi si pe Sam Stosur, dar ca Serena nu e niciuna si nici nu cred ca va mai fi. Cum a ajuns ea la aceasta masa musculara impresionanta, la aceasta forta tipic masculina, stie doar ea, noi putem doar banui, dar amintiti-va cand anunta forfait din senin si cu ce fel de motive puerile. Starile ei de rau pe care le-am trait pe viu au fost de neinteles, daca nu am suspecta-o ca se “alimenteaza” cu substante interzise, si aici nu ma refer la cofeina. WTA si ATP ar pierde enorm, poate pe toti sponsorii majori, daca acesti doi campioni ar fi dati in vileag si ar fi obligati sa se retraga si sa li se “confiste” trofeele, asa cum si pe Armstrong l-au radiat din cartea de ciclism.

Asatazi tocmai am fost alimentat cu apa la moara citind stupefiat ca un cunoscut antrenor nici macar nu a stat pe ganduri cand a fost intrebat despre prezenta dopingului in viata tenismenilor. Antrenorul fiicei sale Camila Giorgi, care se afla pe locul 33 in lume, chiar daca este un tip controversat, a facut urmatoarea declaratie: „Normal că este doping în tenis. Este plin de doping. Au doctori care îi acoperă, dar uitaţi-vă la muşchii unor jucători de tenis sau cum aleargă. Nu este normal. Contrealele doping sunt ridicole, nu sunt necesare. Singura soluţie este să laşi jucătorii să se dopeze dacă vor. Nu i-aş permite niciodată Camilei să o facă pentru că dopingul te distruge şi în viaţă nu contează doar ceea ce se întâmplă pe teren, este important să te simţi bine după ce închei cariera”, a spus antrenorul în presa din Italia.

Stupefianta declaratie, mai ales ca modul direct de afirmare nu mai lasa nici un fel de dubiu… Apreciatul jurnalist de la Gazeta sporturilor, Cristian Geambasu a scris pe blogul sau: “Serena este o femeie în carcasă de bărbat. Şi luaţi cum vreţi afirmaţia, la propriu sau la figurat! Serena are ceva nativ androgin, greu de spus cît au contribuit la asta şi tratamentele…”
In contrast, nu o data am constata ca bratul si antebratul lui Roger Federer este cam jumatate decat al lui Rafa sau al Serenei. Ce era de demonstrat!
N-am dat cu toporul, mi-am exprimat doar o parere si accept polemica…



8 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: În fine, subiectul tabu e dezbătut la… lumină

  1. Daca Lance nu si-ar fi anuntat intentia de a intra in viata politica a SUA nici el nu ar fi fost pus in lumina reflectoarelor. Pentru ca totul a pornit de la americani, nu de la UCI. 🙂 🙂 🙂 In afara de faptul ca este o diferenta imensa, uriasa intre sumele de bani pe care le “folosesc” cele doua sporturi.

Leave a Reply

Top