SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Elena Gabriela Ruse > Exclusiv: Dragoș Mădăraș, o speranță a tenisului românesc poate reprezenta Suedia. FRT,nepăsătoare, aruncă bani în interese personale ?

Exclusiv: Dragoș Mădăraș, o speranță a tenisului românesc poate reprezenta Suedia. FRT,nepăsătoare, aruncă bani în interese personale ?

Dragoș Nicolae Mădăraș

.

Așa cum ați aflat  luna trecută , Clubul Pamira, deţinut de Marius Vecerdea, cerea revocarea Comitetului Director al Federaţiei de Tenis cu motivația că a dat dovadă de lipsă de interes pentru tenisul românesc, iar prin acţiunile lor au arătat că apără doar interese personale, de imagine şi menţinerea cu orice preţ în funcţiile de conducere.” conform documentului respectiv.

La câteva zile distanță , a aparut acest articol, pe Catevencii.ro , “Federația Română de Tenis sugrumă tinerele talente”  , prin care se arată că România a avut (pe foaie) doi juniori calificați pe tablou la Australian Open Juniors: Gabriela Ruse (17 ani, locul 13 mondial) și Nicolae Frunză (17 ani, locul 49).

“Australian Open Juniors acoperă cazarea și masa participanților, așa că părinții celor doi juniori au mers la FRT și au cerut ajutor pentru  transport. Două bilete de avion la clasa economic de la București la Melbourne n-ar fi depășit 6.000 de dolari. Dar nu s-a putut. Gabriela Ruse și Nicolae Frunză au stat acasă. 🙁

George Cosac, președintele FRT, a zis că nu sînt bani. Totuși, la cîteva zile de la refuz, la casieria FRT a ajuns un decont în valoare de 20.000 de euro. Banii au fost plătiți cu justificarea “deplasare George Cosac la Singapore pentru susținere Simona Halep la Turneul Campioanelor”.

FRT nu are nici o legătură cu Turneul Campioanelor, acesta fiind un concurs WTA. Competițiile unde federațiile naționale sînt implicate sînt Cupa Davis – băieți, Fed Cup – fete, Winter Cup și Summer Cup – juniori, adică un fel de Cupa Davis pentru juniori inter-țări”, se scria în articolul citat.

Oare deplasarea la Montreal cu echipa de Fed Cup cât a costat ?

George Cosac și Victor Hănescu (Credit Foto: Cațavencii.ro)

.

Având în vedere acestea, unde ne îndreptăm în evoluția acestui sport ? Federația este acolo doar cu numele sau ce rol îndeplinește ?  Victor Hănescu, la aproape 34 ani este încă cel mai bine clasat român la simplu , în afara Top 150 , situație în care România nu s-a mai aflat de aproape 20 ani. Editia US Open 2014 a fost deasemenea, prima editie de Grand Slam după Wimbledon 1995 când nu am avut un reprezentant pe tabloul principal Masculin.

Zilele trecute păreau să aducă puțin soare în această situație, dupa ce, Dragoș Nicolae Mădăraș, România, 17 ani, a jucat o finală de Turneu Futures la  Seniori în Suedia, la doar a 2-a sa participare într-un asemenea turneu . Singurul român sub 20 ani care a mai reușit acest lucru în ultimii ani, a fost Patrick Ciorcilă (2013) . Aflat în primii 65 Juniori ai lumii și câștigator a 4 turnee, Mădăraș este născut si crescut în Deva, dar stabilit in Helsingborg, Suedia.

.

Nimeni din România nu a scris despre acest rezultat. Însă , în Suedia s-a scris . Într-un interviu pt un ziar suedez, Mădăraș spune ca Este tentat să reprezinte Suedia pe viitor, pt că în România nu sunt oportunități , nu sunt ajutați jucătorii să se dezvolte și se pune accentul doar pe cei mai buni .  În speranța că ajunge acest mesaj la urechile cui trebuie, poate ar trebui să stie că pt Simona Halep, România nu a mișcat niciun deget, nicio investiție, nimic , în afara unui teren pt antrenament și nici pt alți jucători de Top . 😉

Dar dacă nimeni nu se interesează de acest băiat, nu scrie nimeni despre el , nu este băgat în seamă de nimeni , cum ar putea știi ? Și cum să nu fie tentat să reprezinte altă țară , când în România este ignorat total ? Recent , o altă junioare, Sabina Dadaciu, a schimbat steagul României, cu cel al S.U.A :

Ce facem , lăsam să ne plece toți jucătorii de tenis să joace pt alții ?  Poate e timpul sa se facă ceva. Trezirea, până nu e prea târziu !

.

13 thoughts on “Exclusiv: Dragoș Mădăraș, o speranță a tenisului românesc poate reprezenta Suedia. FRT,nepăsătoare, aruncă bani în interese personale ?

 1. bravo lui … mult succes in cariera de jucator de tenis ce reprezinta Suedia … tenisul din Romania se indreapta spre colaps … ca si celelalte sporturi care inca mai … “palpaie” … pt ca sunt sporturi care au murit deja, desi aveam campioni mondiali si europeni

 2. @ George Cristian : Nu poate reprezenta Suedia pt cel putin inca 2 ani. Articolul bate catre altceva. 😉 Altfel nu avea rost sa il mai scriu daca deja ar fi schimbat nationalitatea. Poate cine trebuie va vedea acest material. In rest, traim cu sperante ca va fi mai bine.

 3. Sunt tatal lui Madaras stimate George Cristian,esti un carcotas. Vino cu argumente ca fiul meu nu poate reprezenta Suedia!

  1. Nu a spus acest lucru . El facea referire la altceva. Sau poate v-ati referit la comentariul Doar Tenis . Informatia este preluata dintr-un articol suedez unde ei mentioneaza ca fiul dvs mai trebuie sa astepte cel putin 1-2 ani pt a primi cetatenia , conform si Google Translate (traducand din Suedeza in Engleza – acum nu stiu daca este adevarat sau nu, informatia nu o pot verifica) .

   Deasemenea, noi ne dorim ca fiul dvs sa reprezinte tara natala , in cazul in care decizia nu este definitiva, de aceea am si scris articolul acesta, poate cineva mai sus pus va vedea acest lucru si isi va da interesul (noi, Doar Tenis, neavand nicio putere in aceasta situatie) .

 4. @ Anca Natalia Florea : Nu e nicio imixtiune politica.

  Iar tenisul feminin Romanesc trece printr-o perioada Excelenta (si asta doar prin devotamentul si ambitia sportivelor si apropiatilor, nu altceva) pt ca cel masculin (in proba de simplu) e mai jos decat in 1996 ca performante (vedeti in articol mentiunile).

 5. Dodi daca incepi sa cistigi turnee o sa vezi cum toti pupincuristi din FRT o sa apara sa se laude cu performantele tale
  ,un sfat de la mine nu te mai gindi la Romania nu te-au ajutat cu nimic mergi unde esti apreciat si ajutat eu am pus pariu cu cinevaacum 4 ani ca o sa ajungi unul din mari jucatori ai lumi.Forza DODI

   1. Conducerea FRT este incapabila. Managementul lipseste cu desavarsire, nu este nimeni tras la raspundere. Directorul FRT, cel care primeste peste 2000 euro lunar NU face nimic, in ultimii 2 ani schimbandu-se cativa.
    Nici macar organigrama FRT nu mai este pusa pe site. Iar daca nu exista cap la FRT e vai de …juniorii tenisului romanesc

Leave a Reply

Top