SUNTETI AICI
ACASA > Romani > TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona ne dă liber la nepăsare…

TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona ne dă liber la nepăsare…

simona halep madrid
simona halep madrid
Simona Halep la Madrid

În Terenul Fanilor revine Florin Ghidirmic, care după ce ieri a făcut o analiză a înfrângerii Simonei Halep, acum ne vorbește despre urmările pe care le-ar putea avea asupra ei eșecul cu Cornet de la Madrid, dar pune și câteva întrebări pertinente.

Se pare ca infrangerea cu Alize Cornet de la Madrid are si desigur ca inca va avea efecte de mare importanta in cariera Simonei Halep si poate chiar a ei ca si om.

In primul rand ne bucuram ca Simona a anuntat ca joaca la Roma, si asta desigur fiindca fizic nu este “rapusa”, iar locul 2 “arde” tare, asa ca nu vom mai avea prea mult de asteptat pana la urmatorul ei meci. Din pacate in aceasta saptamana la Madrid  ne-a mai ramas doar Irina Begu (care joaca si la dublu), ca si Florin Mergea si Horia Tecau in proba de dublu.

Este clar ca aura de invincibilitate a Simonei s-a cam stirbit si multe adversare vor avea pretentia sa se afirme in fata ei, si cum tenisul este o combinatie de mental+fizic, nu le va fi usor, ele se vor stradui, iar Simona trebuie sa le puna la punct. Asa apar alte meciuri grele, unele istovitoare, altele apasatoare, mari consumatoare de resurse psihice. Doar ca victoriile se obtin relaxat si nu cu orice pret, cand gandirea nu mai este lucida. Una este sa lupti si alta e sa vrei sa crapi mingea in orice situatie,  sau cand lipsa de rabdare te indeamna sa dai decisiv cu orice risc.

Astazi in mai multe randuri, Simona a incercat sa-si ia de pe cap si din cap toate temerile si ingrijorarile si a avut intentia de a se usura si de a reveni la un tonus psihic normal. Unele afirmatii ne pun pe ganduri si daca ea spune ca nu-i mai pasa de rezultat, ce sa zic de fanii care au liber sa nu le mai pese cand se apropie un meci de al ei, si nu vor mai plati amenzi de circulatie ca sa ajunga acasa, nici bilet de voie sau zi libera de la munca nu-si mai iau , ca sa nu zic de avioane de last minut care pot sta bine in hangare. Daca ne comportam ca si ea, ce ne mai ramane de facut, findca sportivi cu atata vedere nu mai avem, iar alte performante sunt intamplatoare. Iata cateva crampeie din declaratiile ei cele mai proaspete:

“Am pus prea multă presiune pe mine și de aceea nu am putut controla situația și meciul. M-am gîndit prea mult că trebuie să cîștig meciul și să repet performanța de anul trecut și am greșit. Nu mai este nimic de făcut. Turneul este pierdut și trebuie să privesc înainte. Voi reveni la antrenamente, voi munci tare și voi încerca să uit de acest turneu. Cred în mine, în jocul meu și sînt de părere că practic un tenis de calitate. Nu mă îngrijorează nimic. Acum, după această înfrîngere, nu mai simt nici o presiune. Nu îmi mai pasă de rezultate. Vreau doar să fiu relaxată pe teren și să mă bucur de tenis. “Îmi doream foarte mult să repet rezultatul de anul trecut. M-am gîndit prea mult la asta. Cînd am intrat pe teren, mi-au revenit tot felul de senzații. N-am putut să gestionez această situație”, a concluzionat Halep.

“Eram blocată mental. Nu aveam mintea deloc relaxată. Am încercat, dar degeaba”, a detaliat ea. “Oricum, luasem în calcul un posibil eșec.

Li se întîmplă tuturor, după o perioadă bună, așa cum am avut eu de la începutul anului. Este genul de eșec sau căderea care te ajută să te ridici apoi”, a explicat Halep.

Acum vin si spun, ce a impiedecat-o pe Simo sa dea un retur decent la prima minge de set si sa joace punctul pe care oricum Cornet nu l-ar fi riscat fiindca era presata de scor, si poate venea setul? De ce nu a putut servi la fel de bine si in ghemul 12 cand trebuia sa castige setul, mai ales ca serviciul a ajutat-o destul pana acolo? De ce s-a aparat atat de departe de linia de fund in fata unei aparatoare? De ce nu a incercat sa aduca in joc reverul long line cu mingi mai usor lovite si nu pleznite in banda? De ce mai nou da drive-urile tot mereu acolo unde este si adversara? Unde e vedera periferica si anticiparea raspunsului advers care da in disperare si face punctul? De ce in apropierea fileului Simo face nenumarate greseli fiindca nu este decisa unde sa loveasca, gandirea aceasta are loc in timpul alergarii spre scurte?

Si daca doar un singur raspuns la aceste intrebari ar veni sincer, multe lucruri s-ar schimba in bine. Talentul ei este imens, munceste bine si mult, dar si antrenamentele trebui facute cu tema clara, si atunci chiar nimeni nu-i va putea sta in cale!



2 thoughts on “TERENUL FANILOR, la serviciu Florin: Simona ne dă liber la nepăsare…

  1. eu cred că antrenorii au calculat ca ea să aibă vârful de formă la RG! în plus, ce a zis Andra Apostol zilele trecute, şi anume că lucrează la toate aspectele deficitare din jocul ei şi, în special, la agresivitate. aşadar e firesc să aibă pentru moment sincope în timp real. Progrese se văd deja la serviciu (primul set, apoi a scăzut, dar la RG nu va mai scădea). Totuşi, e Darren Cahill acolo…Cât despre “nepăsare”, face parte din pregătirea mentală, cum şi explică ea de altfel. Noi fanii avem încedere în ea că-i pasă de rezultat, şi încă mult de tot. Nu-s motive de îngrijorare!

Leave a Reply

Top