SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > Ce spune Federer despre Hewitt, înainte de ultimul Wimbledon al australianului

Ce spune Federer despre Hewitt, înainte de ultimul Wimbledon al australianului

Federer și Hewitt

Dintre calitățile unui mare campion nu se exclud nici modestia, nici recunoașterea valorii adversarilor. În ajunul ultimului Wimbledon jucat de Lleyton Hewitt (care și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon), iată ce a declarat Roger Federer despre vechiul său adversar și bun prieten, în afara terenului:

„Am jucat împotriva lui la Wimbledon, ‘s Hertogenbosch și Halle, am jucat împotriva lui pe iarbă, la Cupa Davis, la Sydney. Întotdeauna a fost greu să joc împotriva lui pe această suprafață. Ca jucător care preferă să joace de pe fundul terenului, a fost primul care a avut un impact major asupra adversarilor săi. În plus, nu este un jucător înalt. A fost dominat o vreme de cei care serveau puternic. Jucători precum Ivan Lendl și Jim Courier au trebuit să se bazeze pe voleu, pentru a avea succes. Și au făcut-o foarte bine. Însă jocul lui Lleyton a presupus realizarea fiecărui punct de pe linia de fund. Din această cauză, este incredibil că a câștigat la Wimbledon și a avut cariera pe care a avut-o. A arătat unei generații întregi cum se ajunge la performanță.”

„Mi-a plăcut mereu să-l privesc jucând. În calitate de adversar, însă, jocul împotriva lui a fost dificil, și nu întotdeauna plăcut. A fost un adversar îndrăzneț, unul dintre cei mai duri pe care i-am avut, de-a lungul carierei mele. Îmi doresc să joace meciuri bune, să aibă un turneu bun și să se bucure de Wimbledon. Sunt sigur că o va face.”

Leyton Hewitt și-a început cariera la profesioniști în 1998, în același an cu Federer. A fost numărul 1 mondial timp de 80 de săptămâni (19.11.2001 – 21.04.2003 și 12.05.2003 – 09.06.2003) și este câștigătorul a două Grand Slam-uri: US Open, în 2001 și Wimbledon, în 2002. Un amănunt interesant: Hewitt a câștigat ultimele două finale jucate împotriva lui Federer – la Halle (2010) și la Brisbane (2014).

Hewitt va juca luni, 29 iunie, împotriva veteranului Jarkko Nieminen, în primul tur al turneului londonez.

Leave a Reply

Top