SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Exclusiv: Record de români pe tablourile de Dublu la Wimbledon: 8 .Halep revine după 2 ani

Exclusiv: Record de români pe tablourile de Dublu la Wimbledon: 8 .Halep revine după 2 ani

Simona Halep și Heather Watson, în meciul lor de dublu de la Birmingham

.

Număr impresionant de români pe tablourile de dublu masculin și feminin de la Wimbledon anul acesta : 8 (opt) vor lua startul în aceste probe , pe tablourile principale . Acesta este un Record pentru România în cadrul Grand Slam-ului londonez. Cel mult 7 reprezentanți am mai avut până acum în probleme pe echipe, pe iarba de la All England Club. Iată care sunt cei 8 . Lista este cea finală :

La Feminin, Simona Halep (locul 3 WTA, simplu), revine după 17 luni în proba de dublu a unui Grand Slam iar ea, va juca alături de Elena Bogdan (84 WTA, dublu) , așa cum ați aflat tot prin DoarTenis, săptămânile trecute ! Cele două vor juca pentru prima oară în circuitul profesionist în această formulă.

Irina Begu (56 WTA, dublu) va face pereche cu iberica Lara Arruabarrena (43 WTA, dublu) , alături de care a mai evoluat în numeroase ocazii, având la activ și un titlu WTA, de anul trecut de la Seoul în timp ce  Monica Niculescu (52 WTA, dublu) o va avea ca parteneră pe Olga Savchuk (Ucraina, 63 WTA, dublu) .Cele 2 au mai jucat o singură dată de aceeași parte a fileului, acum 7 ani.

.

Ulitmele 2 românce pe listă sunt Alexandra Dulgheru (61 WTA, simplu) ,ea făcând pereche, pentru întâia oară cu Silvia Soler-Espinosa (Spania, 45 WTA dublu) și Raluca Olaru (60 WTA, dublu) care va juca tot  în premieră, alături de chinezoaica Chen Liang (51 WTA dublu) . Simona și Alexandra au putut accede pe această listă, datorită clasamentului la simplu.

La Masculin, nu sunt surprize. Horia Tecău (7 ATP, dublu) și olandezul Jean-Julien Rojer (8 ATP dublu) vor căuta să-și îmbunătățească peformanța din 2014 și anume optimi de finală în timp ce Florin Mergea (15 ATP dublu) și indianul Rohan Bopanna (18 ATP dublu) vor încerca să continue forma bună arătată în mini-sezonul de iarbă , ei având 6 victorii consecutive la ora actuală, urmând ca mâine să o caute pe a 7-a.

Câștigătorii BRD Năstase Țiriac Trophy : Adrian Ungur (98 ATP dublu) și Marius Copil (197 ATP, dublu) s-au înscris și ei și cu puțină șansă ar putea intra pe tabloul de calificări, Wimbledon fiind singurul Grand Slam unde se dispută calificări la dublu. Deasemenea, Radu Albot (Moldova, 69 ATP dublu) va fi și el pe tabloul principal alături de Mikhail Kukushkin (Kazahstan, 59 ATP, simplu) . Țin să-i mulțumesc Daianei Mergea pentru aceste ultime două informații.

.

Să le urăm succes ! Lista Românilor ce vor participa în probele de Simplu, pe tablourile principale sau calificări, v-a fost prezentată tot prin DoarTenis.ro , la începutul lunii !

Daniel RaduDoarTenis.ro

3 thoughts on “Exclusiv: Record de români pe tablourile de Dublu la Wimbledon: 8 .Halep revine după 2 ani

Leave a Reply

Top