SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > Nadal: „Nu contează dacă pierd sau câștig, important e că sunt sănătos.”

Nadal: „Nu contează dacă pierd sau câștig, important e că sunt sănătos.”

Nadal la antrenament, la Wimbledon

După cel mai slab sezon pe zgură din carieră, Rafael Nadal ocupă înainte de Wimbledon locul 10 ATP, cel mai slab clasament al spaniolului din ultimii 10 ani. Pregătirea pentru Wimbledon a fost oscilantă. După ce a câștigat la Stuttgart primul titlu pe iarbă din ultimii 5 ani (ultimul titlu pe această suprafață fiind cel de la Wimbledon 2010), Nadal a fost învins în primul tur al turneului de la Queen’s de către Alexandr Dolgopolov.

Iată ce a declarat Nadal la conferința de presă de sâmbătă, 27 iunie: „Mă simt bine. Am câștigat un turneu pe iarbă după cinci ani, un moment special pentru mine. Să vedem dacă voi putea juca bine la Wimbledon. Sunt fericit să fiu aici. Și sunt sănătos, asta este cel mai important. Anul trecut am jucat mai bine aici, după ce în 2012 și 2013 nu am avut rezultate bune. Prea multe probleme cu genunchii. Nu contează dacă pierd sau câștig, important este că sunt sănătos. Iarba este cu siguranță a doua suprafață ca importanță din cariera mea.”

Referitor la pregătirea dinainte de Wimbledon, Nadal a declarat: „Am ajuns foarte devreme în Stuttgart pentru a mă pregăti. Am rămas la Queen’s până vineri. Apoi m-am odihnit trei zile acasă, și nu m-am antrenat. M-am întors aici marți dimineață și am jucat bine pe terenurile de antrenament.”

Nadal a făcut și o comparație între jocul pe zgură și cel pe iarbă: „Atunci când jucam pe iarbă și simțeam că sunt în formă maximă, simțeam că am timp pentru orice și că era posibil să joc tactic. Am avut posibilitatea să joc mai multe stiluri, să fiu agresiv dar și defensiv. Asta îmi dădea senzația de control aproape tot timpul. Pe iarbă e cu totul altă poveste. Pe iarbă trebuie să fi concentrat în fiecare game, la fiecare minge. Nu poți face două, trei greșeli la rând pentru că atunci aproape ai pierdut setul. Așa că este o mare diferență și totodată o șansă bună să urci mai des la fileu. E o șansă să faci lucruri noi, lucruri pe care nu le poți face foarte des în circuit. Voi încerca să mă bucur de asta.”

În urma retragerii lui David Ferrer, Rafael Nadal a devenit al nouălea favorit al turneului londonez, urmat de Grigor Dimitrov (favorit 10). Spaniolul va juca marți, în primul tur, cu brazilianul Thomaz Bellucci. Va fi al cincilea meci dintre cei doi, cea mai recentă confruntare dintre ei fiind cea de la Rio De Janeiro de la începutul anului. Nadal l-a învins atunci pe Bellucci, scor 6-4, 6-1. Era primul meci pe zgură al spaniolului din acest an. Nadal declara după meciul din februarie: „Primul set a fost foarte echilibrat și Thomaz este foarte periculos pe această suprafață. În setul doi am intrat foarte repede în avantaj și m-am relaxat.”

Cei doi au jucat și un meci pe iarba de la Wimbledon, în 2012, tot în primul tur. Atunci Nadal a reușit să revină după ce brazilianul a condus în primul set cu 4-0, și s-a impus în trei seturi, scor 7-6(0) 6-2 6-3.

Oana Baciu – Doartenis.ro

3 thoughts on “Nadal: „Nu contează dacă pierd sau câștig, important e că sunt sănătos.”

  1. Daca am sta sa analizam tot ce scrie unul si altul si opiniile lor mai mult sau putin avizate , nu ne-ar ajunge o viata. 🙂 Eu (Daniel R) personal nici nu stiam cine este acest TRU pana mai devreme si oricum nu are legatura cu site-ul sau pagina asta. Plus ca nu e primul si nici ultimul care va scrie pe subiectul asta dar cata vreme exista persoane ce ii vor citi, lucrururile vor continua …

Leave a Reply

Top