SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Wimbledon 2015: Declarațiile complete date de Simona Halep la conferința de presă de sâmbătă

Wimbledon 2015: Declarațiile complete date de Simona Halep la conferința de presă de sâmbătă

Simona Halep ieri, la conferința de presă. Foto: Twitter Wimbledon

.

La o zi distanță după ce jucătorii și jucătoarele susțin conferințele de presă la Wimbledon în fața jurnaliștilor aflați la fața locului , acestea sunt puse și la dispoziția publicului larg. Așadar, iată declarațiile de ieri, complete și traduse ale Simonei Halep:

*Traducerea este asigurată de DoarTenis.ro (Daniel Radu) , conform declarațiilor în original oferite de jucătoare în Limba Engleză. Acestea nu au fost alterate sau scoase informații din context.

.

Întrebare: Cum te simți pe iarbă, venind la Wimbledon ?

Simona Halep: Mă simt OK . Mă simt bine defapt . Mă antrenez din greu în fiecare zi .Acum pot spune că simt foarte foarte bine iarba.  Simt jocul . Cred că sunt pregătită să încep turneul.

Î: Ai ajuns în semifinale anul trecut, aici. Cât de multă încredere îți dă acest lucru, venind la turneul acesta ?

SH: Pot să spun că sunt destul de încrezătoare (pentru) că am avut un rezultat bun anul trecut. Dar totuși, este un alt turneu (ediție), un alt an. Deci trebuie să iau meci cu meci, să fiu concentrată pe ce trebuie să fac pe teren. Este prea devreme să mă gândesc că pot să repet acel rezultat. Vreau doar să joc primul meci, să văd cât de bine pot să joc în ziua respectivă (Marți) și să încerc să câștig cât de mult(e meciuri) pot .

Î: Crezi că ai nevoie de o abordare agresivă pe iarbă , poate să iei mingea destul de devreme pe acest tip de suprafață ?

SH: Da, cred că stilul meu este așa. Îmi place să joc rapid, să joc foarte aproape de linia de fund, (doar) să iau mingea foarte devreme.  Cred că sunt OK acum.  Joc (în) stilul meu. Joc cu încredere. Mi-am îmbunătățit mult serviciul și (acest lucru) mă poate ajuta pe iarbă.

.

Î: Îți amintești când ai intrat pe Terenul Central pentru prima oară ? Vorbește(-ne) despre aceste sentimente, jucând pe o asemenea arenă specială.

SH: Da, a fost (în) primul tur. Nu știam (cunoșteam) Arena înainte. Au spus că ar putea să schimbe terenul (pe care joc) înainte de meci. Deci am intrat pe Terenul Central pentru primul tur. A fost destul de plin, în tribună. Deci a fost extraordinar. Îmi amintesc doar că atunci când intri pe teren este ca și când ai intra într-un hotel drăguț . Este ca și când ar avea mochetă pe jos și ușa este chiar drăguță. Este din lemn și e chiar drăguță . Au un mesaj desupra ușii. Asta m-a făcut puternică și mai motivată să intru pe teren și să mă simt bine.

Î: Ce se spune în mesaj ?

SH: Nu vă spun. Ar trebui să știți. Ar trebui să știți pentru că toată lumea știe.

"If you can meet with Triumph and Disaster / And treat those two impostors just the same;" . Foto: Gary M. Prior

.

Î: Este și altă Arenă din lume la fel ca aceasta pentru tine ?

SH: Aceasta este foarte specială.Cum am spus, nu simți exact că intri pe teren când intri (cu adevărat) pe teren. Deci e mai specială. E mai elegantă. Publicul este special. Ei sunt foarte linistiți, pot să spun, foarte cumsecade în timpul meciului. Am spus întotdeauna că acest turneu este foarte special și are (acel) lucru aparte care îl face special.

Î. Cum te-ai simțit după Paris (Roland Garros) ? Cât timp ti-a luat să-ți revii după această înfrângere ? Ce ai învățat din acea experiență ,mergând înainte (progresând) ?
.
SH: Da, pot să spun că nu a fost un sezon bun de zgură pentru mine în acest an. Da, am fost dezamăgită după ce am pierdut la Open-ul francez. Mi-am luat câteva zile libere, acasă cu familia mea si prietenii mei. Nu am jucat tenis pentru aproximativ cinci zile, ceea ce a fost foarte bine.
M-am relaxat. Am eliminat din presiunea de pe capul meu. Am spus că trebuie doar să mă bucur din nou, doar să muncesc din greu în fiecare zi. Așa că am început să lucrez și mai mult (și mai din greu). Acum mă simt destul de încrezătoare că pot juca din nou un tenis bun.
.
.
Î. Ce îți trece prin minte atunci când te gândești la ideea de a câștiga toate cele patru turnee majore, în modul în care Serena încearcă să facă acum,  fiind la jumătate ?

SH: Pentru mine?
.
Î. În general, ideea ca cineva să câștige toate cele patru turnee majore într-un an.

SH: Cred ca e foarte greu. Nu îmi pot imagina acum pentru că nu am câștigat încă un Grand Slam. Deci, este foarte greu. Dar Serena are două în acest an deja, astfel încât ea poate face acest lucru. Cred Steffi Graf a reușit asta, nu? Da, e destul de uimitor. Greu să mă gândesc la acest lucru. Dar trebuie să fii foarte puternic mental, cred. Jocul este (îl ai) acolo mereu, dacă ești în top, dar trebuie să rămâi (acolo), să gestionezi presiunea fiecarui meci, fiecarui turneu. Cred că ai nevoie de foarte multă experiență pentru a putea câștiga toate cele patru turnee majore. Dar, în opinia mea, este foarte greu.
Serena Williams și cele 20 de titluri de Grand Slam cucerite de aceasta
.
Î. Care sunt observațiile tale privind modul în care Serena a jucat in acest an pe calea de a încerca să facă acest lucru?

SH: Cum am spus mereu, e o mare campioană. Ea are foarte multă experiență. Ea are multe titluri de Grand Slam. Ea știe cum să gestioneze presiunea acolo. E foarte puternică. Lovește mingea foarte puternic. Ea are serviciul , serviciul puternic ,  care o ajută întotdeauna, atunci când ea este un pic jos (ca și încredere) în timpul meciurilor. Ea are putere, foarte multă putere. Cred că e foarte puternică mental. Chiar dacă este joc (ca și incredere) în timpul meciului, ea revine foarte bine. Ca și cum întoarce presiunea către adversară de fiecare dată când simte.
.
Î. Ești surprinsă sau impresionată cum ea a reușit să continue pentru atât de mult timp ? Are 33 de ani acum. E încă nr.1 și jucătoare pe care celelalte caută să o învingă ?

SH: Da, se poate spune că sunt impresionată. O admir foarte mult. Am învățat multe lucruri de la ea. Știți, ea este cea mai bună jucătoare din lume, așa că …Fără alte comentarii 🙂
.
Î. Ai putea să te vezi în acel loc atunci când vei avea 33 de ani, peste 10 ani ?

SH: Grea intrebare. De fapt, mă gândeam că la 30 vreau să am un copil. Dar sunt foarte tânără acum, încă, așa că nu mă pot gândi la retragere. Doar vreau să joace cât de mult pot și cât de bine pot.  Asa că atunci când  voi simți că sunt obosită (per total) sau sleită de puteri pentru a juca tenis, mă voi opri.
.
Î. Genie Bouchard este una dintre jucătoarele care a ieșit din tipar anul trecut, iar acum se chinuie. Tu ești o personă care a avut o mulțime de rezultate bune dintr-o dată. În opinia ta, în ce fel te-ai chinuit (ai avut dificultăți)  după ce ai setat ștacheta foarte sus pentru tine ? Este dificil să continui la fel ?
.
SH: Este dificil să continui rezultatele bune, să se simți bine în fiecare turneu, în fiecare an la rând . Am făcut-o timp de doi ani până acum. Am avut rezultate bune. Și în acest an, la început am avut rezultate bune, de asemenea. Dar la mijloc(ul sezonului), am fost un pic, poate obosită mental și poate de aceea am pierdut în sezonul de zgură, Despre Genie Bouchard, ea întotdeauna poate să revină și să facă rezultate bune. Anul trecut a avut un tenis bun (ca joc) , așa că încă îl mai are. Cred că reveni curând. Cred că are puterea de a reveni. Odată ce a făcut rezultate bune în timpul Grand Slam, poate face asta din nou.
.
.
Sperăm că v-a plăcut materialul ! Cu riscul de a ne repeta , Traducerea DoarTenis este conform declarațiilor în original oferite de jucătoare în Limba Engleză , de aceea poate suna mai ciudat în anumite locuri , înainte ca cineva să critice acest aspect ! Declarațiile nu au fost alterate sau scoase din context !
.

2 thoughts on “Wimbledon 2015: Declarațiile complete date de Simona Halep la conferința de presă de sâmbătă

  1. Traducerea DoarTenis este conform declarațiilor în original oferite de jucătoare în Limba Engleză , de aceea poate suna mai ciudat în anumite locuri , înainte ca cineva să critice acest aspect ! Declarațiile nu au fost alterate sau scoase din context ! Daniel Radu 😉

Leave a Reply

Top