SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Exclusiv: 6 români vor juca-n Canada la turneele de la Toronto, respectiv Montreal. Halep cap de afiș

Exclusiv: 6 români vor juca-n Canada la turneele de la Toronto, respectiv Montreal. Halep cap de afiș

.

Simona Halep, la ultima apariție pe teren la Premier 5-ul din Canada (2012)

.

Între 8 și 16 August, 6 români vor evolua în Canada, la turneul WTA de categorie Premier 5 de la Toronto, respectiv la turneul ATP Masters 1000 de la Montreal . În rândurile următoare veți afla cine sunt aceștia:

Simona Halep (locul 3 WTA) conduce “armata” reprezentanților noștri, ea anunțând săptămâna trecută ca va începe sezonul de Hard din America de Nord cu acest turneu, după ce în ultimii 3 ani nu a evoluat aici. Ea va lua un Wild Card pentru a putea participa aici, după cum ați aflat zilele trecute pe DoarTenis și va fi cap de serie numărul 3 , având primul tur liber.

Irina-Camelia Begu (30 WTA) va juca și ea direct pe tabloul principal al turneului canadian, pentru prima oară în carieră.  Aceasta mai evoluase doar în 2013 până acum, în calificări. Pe tabloul principal vor fi toate jucătoarele din Top 40 WTA, pe baza clasamentului din data de 29 iunie 2015, mai puțin Shuai Peng, accidentată !

Din păcate , Monica Niculescu (38 WTA) va fi nevoită să înceapă din calificări, unde va fi printre primele favorite, aceasta fiind clasată pe locul 48 la momentul definitivării listei pentru tabloul principal dar ar putea intra direct dacă 5 jucătoare aflate în fața ei în ierarhia WTA de pe 29 iunie se vor retrage, lucru care s-a mai întâmplat în 2010 și 2012.

.

Alexandra Dulgheru a decis să nu se înscrie, din cauza problemelor la genunchi, la fel ca și Andreea Mitu.

La dublu, Raluca Olaru (54 WTA) va încerca să-și găsească o parteneră cu care să poată să acceadă direct pe tablou.  În ultimii doi ani, cut-off-ul clasamentului combinat al unei perechi a fost de 125, respectiv 129, pe baza ierarhiei publicate cu o săptămână înaintea turneulului. Și pentru Olaru ar fi de asemenea prima participare la turneul din Canada, pe un tablou principal. Deasemenea Niculescu, Begu sau Halep ar putea participa la dublu, dar aceasta din urmă doar dacă va primi un Wild Card din partea organizatorilor, cum s-a mai întâmplat la turneele din ultimele luni.

La masculin, turneul se dispută la Montreal anul acesta. La simplu, România nu va avea reprezentanți, ci doar la dublu , prin Horia Tecău (5 ATP), împreună cu partenerul său Jean-Julien Rojer (Olanda, 6 ATP) – campionii de la Wimbledon și prin Florin Mergea (7 ATP), împreună cu Rohan Bopanna (India, 10 ATP) . Ambele perechi vor fi favorite și vor avea un prim tur liber.

.

Succes ! Turneul feminin va fi transmis în România, în Direct de Dolce Sport în timp ce turneul masculin va fi transmis de Digi Sport. Din păcate, doar Finala de dublu masculin va putea fi urmarită, întrucât așa este înțelegerea cu ATP-ul cu privire la acest tip de turnee.

Daniel RaduDoarTenis.ro

3 thoughts on “Exclusiv: 6 români vor juca-n Canada la turneele de la Toronto, respectiv Montreal. Halep cap de afiș

Leave a Reply

Top