SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > Exclusiv: 8 români vor juca la Cincinnati WTA Premier 5 și ATP Masters 1000. Halep conduce “armata”.

Exclusiv: 8 români vor juca la Cincinnati WTA Premier 5 și ATP Masters 1000. Halep conduce “armata”.

Simona Halep la ultimul ei meci de la Cincinnati 2014, unde a cedat dramatic în fața Mariei Sharapova, Foto : EPA

.

Între 15 și 23 August, 8 români vor evolua în S.U.A, la turneul WTA de categorie Premier 5 respectiv ATP Masters 1000 de la Cincinnati . În rândurile următoare veți afla cine sunt aceștia.

Simona Halep (locul 3 WTA) conduce “armata” reprezentanților noștri, ea urmând să evolueze la turneul american, imediat după cel de la Toronto, Canada. Aceasta va fi cap de serie #3 sau #4 în caz că daneza Wozniacki va triumfa la Stanford și va avea primul tur liber. Anul trecut, Halep s-a oprit în sferturile de finală, cedând dramatic în fața Mariei Sharapova.

Irina-Camelia Begu (29 WTA) va juca și ea direct pe tabloul principal , pentru prima oară în carieră.  Aceasta mai evoluase și anul trecut, fiind învinsă în primul tur , dar atunci a fost nevoită să treacă de calificări mai întâi. Pe tabloul principal vor fi toate jucătoarele din Top 40 WTA, pe baza clasamentului din data de 29 iunie 2015, mai puțin Shuai Peng, accidentată !

Din păcate , Monica Niculescu (39 WTA) va fi nevoită să înceapă din calificări, unde va fi printre primele favorite, aceasta fiind clasată pe locul 48 la momentul definitivării listei pentru tabloul principal dar ar putea intra direct dacă 6 jucătoare aflate în fața ei în ierarhia WTA de pe 29 iunie se vor retrage, lucru care s-a mai întâmplat între 2009 și 2012.

.

Tot în calificări vor evolua Alexandra Dulgheru (49 WTA), care va fi de asemenea printre favorite, turneul fiind primul de după Bucharest Open pentru aceasta, din cauza problemelor la genunchi și Andreea Mitu (74 WTA) care ar putea prinde și ea lista capilor de serie. Pentru cea din urmă va fi primul turneu pe Hard după Bad Gastein (zgură), unde s-a retras în primul tur cu o accidentare la umărul drept.

La dublu, Raluca Olaru (62 WTA) încă nu este sigură, dar va încerca să-și găsească o parteneră cu care să poată să acceadă direct pe tablou.  În ultimii trei ani, cut-off-ul clasamentului combinat al unei perechi a fost de 119, 103, 118, pe baza ierarhiei publicate cu o săptămână înaintea turneulului. Pentru Olaru ar fi prima participare la turneul de la Cincinnati, per total. De asemenea și Niculescu, Begu sau Halep ar putea participa la dublu, dar aceasta din urmă doar dacă va primi un Wild Card din partea organizatorilor, cum s-a mai întâmplat la turneele din ultimele luni.

La masculin, la simplu România nu va avea reprezentanți ci doar la dublu , prin Horia Tecău (5 ATP), împreună cu partenerul său Jean-Julien Rojer (Olanda, 6 ATP) – campionii de la Wimbledon și prin Florin Mergea (8 ATP), împreună cu Rohan Bopanna (India, 10 ATP) . Ambele perechi vor fi favorite și vor avea un prim tur liber. Pentru Mergea va fi tot prima participare la Cincinnati. În schimb, Tecău a câștigat aici singurul său titlu ATP Masters, alături de Robert Lindstedt, în 2012.

Horia Tecău și Robert Lindstedt, triumfători la ATP Masters 1000 Cincinnati 2012

Succes ! Turneul feminin va fi transmis în România, în Direct de Dolce Sport în timp ce turneul masculin va fi transmis de Digi Sport. Din păcate, doar finala de dublu masculin va putea fi urmarită, întrucât așa este înțelegerea cu ATP-ul cu privire la acest tip de turnee.

Daniel RaduDoarTenis.ro

Leave a Reply

Top