SUNTETI AICI
ACASA > EXCLUSIV > Exclusiv: Radu Albot va deveni primul jucător din istoria Moldovei în Top 100 ATP la simplu, de luni

Exclusiv: Radu Albot va deveni primul jucător din istoria Moldovei în Top 100 ATP la simplu, de luni

Radu Albot
Radu Albot dupã finala de la ATP Poznan Challenger '15. Foto: Facebook Radu Albot Tennis
.
Luni, 27 iulie 2015 va fi o zi istorică pentru tenisul din Republica Moldova deoarece Radu Albot (25 de ani) va intra în Top 100 ATP la simplu.
.
După ce în octombrie 2014 Albot devenea primul moldovean din Top 100 la dublu iar în mai 2015, primul care triumfa într-un turneu ATP, tot la dublu, la Istanbul, alături de sârbul Dusan Lajovic, începând de luni, acesta va fi primul din țara lui în Top 100 și la simplu, poposind chiar pe locul 100 sau pe 99 în cazul în care Robin Haase câștigă turneul de la Scheveningen.
.
Interesant este că Albot a câștigat trofeul de la Istanbul la mai puțin de 2 ore distanță după ce Roger Federer s-a impus pe zgura turcă, pe același teren, în finala de simplu.
.
Cum Basarabia s-a unit cu România în 1918 dar a fost cedată în 1940 Uniunii Sovietice și în ziua de astăzi încă se susțin mișcări cu deviza “Basarabia pământ românesc” sau altele asemănătoare. Cert este că Radu Albot joacă sub steagul vecinilor de peste Prut, dar cine știe, poate în viitor va exista o șansă să evolueze pentru România și în acte, nu numai în teorie.
.

One thought on “Exclusiv: Radu Albot va deveni primul jucător din istoria Moldovei în Top 100 ATP la simplu, de luni

Leave a Reply

Top