SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Foto > Horia Tecău și Rojer: de la minge de meci salvată în turul 2 la cucerirea trofeului (FOTO + Rezumat)

Horia Tecău și Rojer: de la minge de meci salvată în turul 2 la cucerirea trofeului (FOTO + Rezumat)

Comparație : de la Minge de Meci salvată (poate norocos) în Turul 2 (stânga) la ridicarea Trofeelor de campioni (dreapta)

.

Drumul lui Horia Tecău și al partenerului său, olandezul Jean-Julien Rojer, către titlul de dublu de la Wimbledon, nu a fost deloc unul ușor și se putea încheia prematur, în Turul 2, când au avut de înfruntat o minge de meci la care poate au avut și puțin noroc. În rândurile următoare, prin DoarTenis.ro, veți putea citi un mic rezumat al acestor două săptămâni de la Wimbledon, pentru cei doi. Astfel:

Vineri, 26 iunie s-a stabilit tabloul de dublu din cadrul Grand Slam-ului de la All England Club. Sorții aveau să le scoată în cale lui Horia și Jean-Julien în primul tur perechea formată din Martin Klizan și Lukas Rosol. Meciul a fost programat pentru miercuri, 1 iulie.

După ce cu 2 zile în urmă, slovacul Klizan pierduse dramatic într-un meci de 5 seturi, foarte lung în proba de simplu, acesta avea să se retragă la scorul de 3-0 pentru perechea româno-olandeză. Acest lucru avea să le dăuneze celor 2 și putea chiar să le fie fatal în vederea parcursului la acest turneu.

.
Neavând decât 3 game-uri oficiale “în picioare” pe iarba londoneză , Tecău și Rojer au început foarte slab meciul de vineri, 3 iulie, împotriva specialiștilor în proba de dublu, Andre Begemann și Julian Knowle , fără să își procure vreo minge de break până la finalul setului 3. Perechea germano-austriacă conducea cu 6-1 6-3 4-3* și mai aveau nevoie de doar 2 game-uri pentru a-i elimina pe favoriții 4, dar aceștia din urmă și-au ridicat nivelul jocului, au reușit break-ul imediat și au luat setul 3, scor 6-4 și apoi setul 4 cu 6-2 și s-a ajuns în decisiv. Begemann și Knowle au avut avantajul serviciului tot timpul iar la 5-4* pe serviciu lui Rojer au beneficiat de o minge de meci, salvată de olandez și cu puțin noroc, pentru că germanul Begemann a căzut pe iarba de pe Terenul 6, îndreptându-se spre minge. Foto:

Mingea de meci salvată în turul 2, unde Begemann cade pe iarbă

.

De aici totul a fost mai ușor. Luni, 6 iulie, turul 3 avea să le aducă în față perechea Lleyton Hewitt / Thanasi Kokkinakis , în ultimul meci al câștigătorului din 2002 de aici , fost număr 1 ATP la simplu, pe iarba de la Wimbledon, într-o probă oficială, pe puncte. Meciul s-a încheiat în 3 seturi, scor 7-6(7) 6-3 7-6(1) , deși au avut și publicul de “înfruntat”, nu numai pe cei doi australieni.

Strângerea de mână de la finalul meciului din Turul 3

.

Au urmat sferturile de finală, marți, 7 iulie, împotriva cuplului Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic . Pe fondul unui joc solid, cedând doar 4 puncte pe propriul serviciu în 2 seturi , Horia și Jean-Julien s-au impus destul de ușor, scor 6-4 6-3 7-6(2) , urmând a întâlni în semifinale, perechea Rohan Bopanna / Florin Mergea .

Finalul meciului din sferturi . Foto : Digisport.ro

.

Semifinalele de joi, 9 iulie, avea să aducă un nou duel Rojer / TecăuBopanna / Mergea, pentru a treia oară în 2015. Din păcate pentru celălalt român implicat în meci, Florin, finalul avea să aducă o nouă înfrângere în fața perechii româno-olandeze, mult mai bine sudate. Meci foarte strâns, care putea să aibă orice câștigător, cu puncte excepționale, suspans și răsturnări de situație și parcă era păcat ca trebuia să se încheie. Scor final : 4-6 6-2 6-3 4-6 13-11 iar Horia și Florin se îmbrățișează la fileu, ca între colegi dar un ochi râde, altul plânge după această partidă .

Finalul meciului din Semifinale. Foto: Digisport.ro

.

11 Iulie 2015 – Ziua finalei – ziua cea mare pentru tenisul românesc, care avea să aducă primul trofeu într-o probă de Grand Slam, într-o probă oficială, pe puncte, după 37 de ani .  Horia și Jean-Julien n-au slăbit ritmul nici în finală și cu tot cu publicul de partea adversarilor Jamie Murray și John Peers și cu Andy Murray în tribună (fratele lui Jamie) împreună cu alte personalități regale, păreau să nu aibă mari emoții . Joc curat, solid și cu puncte excelente pe alocuri iar a 4-a oară a fost cu noroc pentru român se pare, după 3 finale pierdute, după cum a spus și colega Irina Iacovescu în articolul inițial ! Scor final: 7-6(5) 6-4 6-4 și visul unui Grand Slam a devenit realitate pentru cei 2, care trec și pe Locul 1 în ATP Doubles Race și pentru România.

Iar pentru cei care cred în karma sau în lucruri de genul acesta, poate lipsa de fair-play arătată de John Peers în Turul 3, s-a întors împotriva acestuia, el fiind cel mai slab jucător al finalei dintre cei patru și cel care a greșit în multe momente importante . Articolul + Video cu incidentul: AICI !

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer cu trofeele pe deplin meritate

.

De asemenea, VIDEO cu Rezumatul finalei și Festivitatea de premiere , găsiți : AICI ! iar o parte din Conferința de Presă a învingătorilor, tot în format VIDEO : AICI !

Felicitări încă o dată !

Daniel RaduDoarTenis.ro

4 thoughts on “Horia Tecău și Rojer: de la minge de meci salvată în turul 2 la cucerirea trofeului (FOTO + Rezumat)

Leave a Reply

Top