SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Dulgheru > În a 2-a săptămână a Wimbledon-ului se dispută și turnee ITF iar 3 românce de Top 200 joacă-n Franța

În a 2-a săptămână a Wimbledon-ului se dispută și turnee ITF iar 3 românce de Top 200 joacă-n Franța

Andreea Mitu, 5 iulie 2015 la o competiție pe echipe de tip Exhibition, în Germania. Foto: Jimmie48 (WomensTennisBlog)

.

Chiar dacă suntem în a 2-a săptămână a Grand Slam-ului de la Wimbledon , nu numai pe iarba de la All England Club se dispută meciuri ci și în circuitul ITF , unde 3 românce de Top 200 vor juca la turneul de la Contrexeville de 100.000$ din Franța .

Alexandra Dulgheru (locul 60 WTA și favorită #1 a turneului) va juca miercuri în primul tur împotriva localnicei Constance Sibille (316 WTA) , beneficiară a unui Wild Card.  Cele două nu s-au mai întâlnit în circuitul profesionist.

Tot în primul tur, Andreea Mitu (71 WTA, favorită #4) va evolua din păcate pentru noi românii, împotriva Soranei Cîrstea (191 WTA) , tot în premieră, marți , în al 4-lea meci de pe terenul central, nu mai devreme de orele 16.00. Din nefericire, turneul cel mai probabil nu va transmite aceste meciuri. Anul trecut, doar finala a putut fi vizionată Live.

Mitu va juca și în proba de dublu alături de letona Jelena Ostapenko (147 WTA la simplu) și se vor duela pentru un loc în sferturi cu perechea argentiniano-italiană Guadalupe Perez Rojas / Gaia Sanesi (285 WTA dublu / 359 WTA simplu) .

Turneul de la Contrexeville oferă 140 de puncte în clasamentul profesionist câștigătoarei, iar finalistei, 85 de puncte. Deținătoarea trofeului este Irina Begu (31 WTA).

Irina Begu, câștigătoarea Contrexeville 2014, unde a învins-o în Finală pe Kaia Kanepi

.

Daniel RaduDoarTenis.ro

Leave a Reply

Top