SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > Wimbledon 2015: Djokovic, din nou campion la Londra!

Wimbledon 2015: Djokovic, din nou campion la Londra!

Pentru al doilea an consecutiv, Djokovic este câștigător la Wimbledon

Novak Djokovic a cucerit al treilea titlu la Wimbledon – al doilea consecutiv – după o finală superbă cu Roger Federer. Elvețianul a rămas, astfel, cu șapte titluri pe iarba londoneză.

Campionul de anul trecut contra câștigătorului a șapte titluri la Londra, numărul unu contra numărului doi – finala de la Wimbledon dintre Roger Federer și Novak Djokovic s-a ridicat la nivelul așteptat, fiind foarte spectaculoasă. Novak Djokovic a reușit să se impună la final, câștigând al nouălea trofeu de Grand Slam. Elvețianul de 33 de ani a sperat, după un turneu foarte bun, să câștige al optulea titlu la Londra, a trebuit însă să se recunoască învins de sârbul care a fost mai constant în meciul de azi.

Novak Djokovic privește către cer apoi îngenunchează și gustă din iarba de pe terenul central. Becker sărbătorește împreună cu loja lui Djokovic a treia victorie a elevului său la Wimbledon. La 30 de ani după ce Becker se impunea pentru prima dată pe iarba de la Londra, Djokovic câștiga al treilea său titlu aici și îi spulbera visul lui Roger Federer la un nou record, al optulea titlu la Wimbledon. Sârbul i-a învins pe Rafael Nadal în finala din 2011 și pe Roger Federer, în finala din 2014. El și-a egalat astfel antrenorul, Boris Becker câștigând la Wimbledon în 1985, 1986 și 1989.

Djokovic s-a impus cu 7-6, 6-7, 6-4, 6-3 după aproape trei ore de joc. Este al șaselea titlu pentru sârb din acest an, al doilea de Grand Slam după Australian Open. „Pentru aceste meciuri speciale muncim în fiecare zi. Este un sentiment extraordinar. Atunci când ești copil visezi să câștigi Wimbledon-ul și apoi să faci un lucru neobișnuit. Mâncatul ierbii a devenit deja o mică tradiție. Și anul ăsta este foarte gustoasă”, declara Djokovic la ceremonia de premiere.

Primele două seturi au fost foarte disputate. Puțin după ora 16 cei doi intrau pe terenul central. Federer începea meciul cu un game alb, părea foarte motivat și concentrat să câștige al optulea său titlu la Londra. Elvețianul a reușit să facă primul break-ul și a condus cu 4-2 în primul set. Dar Djokovic a făcut re-break în game-ul următor, egalând apoi la 4. La 6-5 Federer a avut două mingi de set. „Arată-i cine-i șeful’’, a strigat atunci un fan al lui Federer din tribune. Djokovic a salvat însă mingile de set cu două puncte din serviciu, împingând setul în tie-break, unde jocul lui Federer a căzut neașteptat, iar sârbul s-a impus la 1.

În al doilea set la 5-4, Djokovic a avut o minge de set după o dublă greșeală a lui Djokovic, salvată de Federer. Și a urmat un nou tie-break în care Djokovic a făcut rapid un mini-break conducând cu 6-3 și având trei mingi de set. Au urmat apoi acele momente care ne-au adus aminte de jocul lui Federer din trecut. Elvețianul a salvat șapte mingi de set, câștigând tie-break-ul cu 12-10 și egalând la 1.

În setul trei Djokovic a reușit break-ul în al doilea game pe serviciul elvețianului. La 3-2 meciul a fost oprit din cauza unei scurte reprize de ploaie, fiind reluat după aproximativ 20 de minute. Acoperișul a rămas deschis, Djokovic s-a întors la fel de concentrat de la vestiar și a reușit să câștige setul la 4.

La 2-2 în al patrulea set, Djokovic a revenit de la 30-0 pentru elvețian și o dublă greșeală a lui Federer i-a adus lui Djokovic prima minge de break din set câștigată de acesta din retur. Sârbul și-a menținut avantajul până la finalul setului, și a reușit să câștige prima minge de meci pe serviciul lui Federer, câștigand al patrulea set cu 6-3 și al treilea trofeu la Wimbledon.

„La final a fost foarte puternic. Nu am jucat rău, așa că sunt foarte fericit. Am avut un turneu foarte bun, chiar dacă nu am câștigat trofeul. Abia aștept să revin aici la anul”, declara Federer după a treia finală pierdută la Wimbledon.

Oana Baciu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top