SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Horia Tecau > Wimbledon 2015: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, campioni la Londra!

Wimbledon 2015: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, campioni la Londra!

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, campioni la Wimbledon 2015

A patra oară a fost cu noroc!!! Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, favoriți 4, câștigă trofeul de la Wimbledon după un meci superb cu perechea britanică Jamie Murray și John Peers, favoriți 13. Meciul a durat 1 oră și 52 de minute, și s-a încheiat cu scorul de 7-6(5), 6-4, 6-4 pentru ai noștri, care au trecut în semifinale de perechea R.Bopanna/F. Mergea, după un meci maraton de 5 seturi.
Murray și Peers au pierdut două dintre cele trei meciuri anterioare pe care le-au jucat împotriva perechii Rojer/Tecău, cel mai recent la Rotterdam în 2015. De cealaltă parte, Rojer și Tecău au câștigat 8 titluri împreună, în 2014.

Pentru perechea româno-olandeză, aceasta a fost prima finală de Mare Șlem pe care au jucat-o împreună. Tecău a jucat alte trei finale la Wimbledon împreună cu fostul său partener, Robert Lindstedt, între 2010 și 2012, dar nu a reușit să câștige trofeul.

Odată cu titlul câștigat astăzi, Tecău a devenit al doilea român care câștigă un titlu de Mare Șlem, după Ilie Năstase, acum exact 40 de ani. Se întâmpla la US Open, ediția 1975, când Năstase a făcut echipă cu Jimmy Connors.

6 thoughts on “Wimbledon 2015: Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, campioni la Londra!

Leave a Reply

Top