SUNTETI AICI
ACASA > Andy Murray > Wimbledon 2015: Povestea sferturilor de finală

Wimbledon 2015: Povestea sferturilor de finală

Gasquet-Djokovic și Murray-Federer, semifinalele Wimbledon 2015

Ziua a 9-a la Wimbledon nu a fost lipsită de evenimente. După o săptămână cu vreme frumoasă și temperaturi caniculare, pentru Londra, a venit și o zi cu ploaie. Ca urmare, primele două sferturi de finală, Murray-Pospisil (pe terenul central) și Federer-Simon (pe terenul 1), au fost oprite de două ori. După a doua pauză, pe terenul central a fost tras acoperișul. În schimb, meciul lui Roger Federer cu Gilles Simon s-a desfășurat de la început și până la sfârșit în aer liber.

Au existat voci care au criticat programarea celor doi elvețieni, Federer și Wawrinka, pe terenul 1, în fața unei audiențe mult mai mici și în condițiile în care  se știa că va ploua. De cealaltă parte, Djokovic, Cilic, Murray și Pospisil au jucat sub privirile ducelui și ducesei de Cambridge, mari amatori de tenis.

În semifinale s-au calificat, așa cum se aștepta toată lumea, Andy MurrayRoger Federer și Novak Djokovic. Ultimul sfert de finală a adus însă o surpriză, și anume calificarea lui Richard Gasquet, care l-a învins la capătul unui meci foarte disputat, dar și foarte frumos, pe proaspătul câștigător de la Roland Garros, Stan Wawrinka. Astfel, în „careul de ași” de la Wimbledon de anul acesta există un singur „intrus”, un jucător care nu este în top 10, Gasquet aflându-se momentan pe locul 21 ATP. Așa a fost să fie: din cele două meciuri de pe terenul 1, între doi elvețieni și doi francezi, un elvețian s-a calificat, iar un francez a plecat acasă.

Citiți mai jos declarațiile celor patru învingători de azi, pe care-i vom putea urmări vineri, 10 iulie,  la DigiSport, în semifinalele turneului de simplu masculin, începând cu ora 15:00 (meciul Djokovic-Gasquet) și ora 18:00 (meciul Federer-Murray).

.

Andy Murray (Wimbledon 2015)

Andy Murray (GBR) [3] vs Vasek Pospisil (CAN) – scor 6-4, 7-5, 6-4 (2 ore și 11 minute)

Ce a declarat Murray la conferința de presă:

Despre sfertul de finală cu Pospisil: „Cred că am jucat bine. Vasek a servit foarte bine de destule ori în meci. Mi-am schimbat puțin poziția, la sfârșitul setului secund. Sigur, a fost greu. Jocul s-a oprit de două ori, și am revenit la joc în condiții indoor, desigur diferite. Sper să pot ajunge într-o altă finală aici, dar va fi cu singuranță dificil.”

Despre Roger Federer, adversarul său din semifinală: „Îl cunosc pe Roger foarte bine, am mers azi împreună la antrenament. În ceea ce privește semifinala, aș putea să repet ceea ce am făcut la Olimpiadă, însă Roger ar putea juca cu totul altceva. Simt că joc tenis mai bine decât jucam în 2012, însă nu cred că meciurile pe care le-am jucat amândoi aici vor avea prea mult de zis în ceea ce privește rezultatul meciului de vineri. În semifinală va fi cu totul altceva și sper să facem un meci frumos.”

Vedeți aici câteva schimburi de mingi din timpul meciului.

.

Novak Djokovic (SRB) [1] vs Marin Cilic (CRO) [9] – scor 6-4, 6-4, 6-4 (1 oră și 48 de minute)

Ce a declarat Djokovic la conferința de presă:

Despre sfertul de finală cu Cilic: „A fost un meci foarte intens. Am reușit să fac cele 3 break-uri decisive în fiecare set, am găsit intensitatea potrivită, m-am mișcat bine pe iarbă și am încercat să returnez în teren cât mai multe mingi. Nu i-am permis lui Marin să reintre în meci, a fost un meci strâns. A câștiga în fața lui Marin Cilic la Wimbledon în trei seturi este o victorie mare, și trebuie să învăț tot ce pot din ea.”

Despre semifinală: „În general, am jucat foarte bine și sper să am acea „viteză” în plus care să-mi permită să trec de semifinală. Sunt cele mai importante meciuri acum, fazele superioare ale turneului. Voi folosi ziua de mâine pentru a lucra la anumite aspecte ale jocului meu despre care știu că-mi pot ieși mai bine, simt că pot juca și mai bine. Richard a câștigat în 5 seturi în fața lui Stan, care este într-o formă grozavă. Cea mai mare diferență la Richard, față de acum câțiva ani, este forma fizică mult îmbunătățită, a muncit mult să ajungă aici. Are talent să joace pe iarbă și i-a plăcut întotdeauna să joace pe această suprafață, și mă aștept ca vineri să intre pe teren montat să câștige.

Vedeți aici câteva schimburi de mingi din timpul meciului.

.

Roger Federer (Wimbledon 2015)

Roger Federer (SUI) [2] vs Gilles Simon (FRA) [12] – scor 6-3, 7-5, 6-2 (1 oră și 34 de minute)

Ce a declarat Federer după meci:

Despre sfertul de finală cu Simon: „E greu când se suspendă meciul. Nu știi niciodată cum vei reveni, însă eu cred că le-am folosit în avantajul meu pe cele de azi. Fie am fost în avantaj, fie am știut să fac diferența pe teren. Iar pauzele mai mult m-au ajutat, decât m-au încurcat. Reacția avea să fie foarte importantă pentru mine, odată ce mi-am pierdut serviciul. Cred că am reușit să fac față. După cum știm cu toții, Gilles este un jucător bun la retur, iar în game-ul în care mi-am pierdut serviciul a fost prea bun, nu am nicio problemă să accept asta.”

Despre Murray, adversarul său din semifinală: „Amândurora ne place să ne amintim de vara aceea (n.r. 2012). Mie nu-mi face prea mare plăcere să-mi aduc aminte de Olimpiadă, așa cum lui nu-i face plăcere să-și aducă aminte de Wimbledon (Murray a fost atunci finalist, iar Federer a câștigat trofeul). A jucat extraordinar în finala de la Olimpiadă. Nu vreau să privesc prea mult înapoi, la meciul acela, pentru că m-a dominat clar atunci”. Despre forma fizică a britanicului și semifinală: „Mă bucur pentru el, se simte foarte bine după operația la spate. Oamenii uită cât de greu este să-ți revii după o accidentare și să participi din nou la turnee. Meciul de vineri va fi unul dur, pentru mine, dar evident că-l aștept cu nerăbdare.”

Vedeți aici câteva schimburi de mingi din timpul meciului.

.

Richard Gasquet (FRA) [21] vs Stan Wawrinka (SUI) [4] – scor 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9 (3 ore și 28 de minute)

Ce a declarat Gasquet după meci:

Despre sfertul de finală cu Wawrinka: „Am încercat să lupt, să-mi păstrez serviciul. Când a dat acel backhand în afara terenului am fost atât de fericit! Pentru mine este o victorie uriașă, mai ales că nu am convertit o minge de meci când conduceam cu 5-3, în setul 5. Ar fi fost greu pentru mine să pierd, după acea minge.”

Despre semifinală: „Djokovic va fi favoritul, toată lumea știe asta. Vreau doar să mă bucur de victoria de azi, apoi mă voi gândi la semifinală.”

Vedeți aici câteva schimburi de mingi din timpul meciului.

2 thoughts on “Wimbledon 2015: Povestea sferturilor de finală

  1. “Iar break-urile mai mult m-au ajutat, decât m-au încurcat” – ori traducerea nu e corecta, ori…..
    Lui Roger i s-a facut un singur break in meciul cu Simon, si acela la singura minge de break avuta de francez, nicidecum “breakuri”! Cine a vazut meciul stie!

Leave a Reply

Top