SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > „Bucharest Open Wheelchair Tennis”, la prima ediție!

„Bucharest Open Wheelchair Tennis”, la prima ediție!

Bucharest Open Wheelchair Tennis

La finalul acestei săptămâni (28-30 august) se va desfășura la Centrul National de Tenis din București prima ediție a „Bucharest Open Wheelchair Tennis”.

La această ediție inaugurală vor participa 40 de sportivi din 13 ţări, care vor concura la trei categorii: Men, Women şi Quad. Pentru tenisul în scaunul rulant se aplică aceleași reguli ca în tenisul clasic, singura excepție fiind că mingea poate cădea de două ori.

„Odată cu acest turneu, intrăm în circutul internaţional de turnee de tenis de câmp destinate persoanelor cu handicap, din care fac parte peste 160 de turnee internaţionale din 40 de ţări. România se alătură astfel ţărilor care organizează un turneu de băieţi ATP, un turneu de fete WTA şi un turneu WITF pentru sportivi cu dizabilităţi. Mai mult, cum anul 2015 este an preolimpic, obiectivul Bucharest Open Wheelchair Tennis este să susţină calificarea a cel puţin unui sportiv român la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016”, a declarat Cosmin Jurcan, preşedintele Fundaţiei Licinium.

.

Oana Baciu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top