SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > Cincinnati: Roger Federer se califică în semifinale fără a pierde vreun set. “Mai am mulți ani de jucat“

Cincinnati: Roger Federer se califică în semifinale fără a pierde vreun set. “Mai am mulți ani de jucat“

Roger Federer

Roger Federer s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati după ce l-a învins pe Feliciano Lopez, scor 6-3 6-4. Elvețianul este într-o formă excelentă, ajungând în semifinale după trei meciuri în care nu a pierdut niciun set. În semifinale el îl va întâlni pe Andy Murray.

Roger Federer a avut nevoie de un break în fiecare set pentru a se impune. În primul set, elvețianul a pierdut doar 4 puncte pe propriul serviciu, reușind 12 lovituri direct câștigătoare și câștigând 83% din punctele pe propriul serviciu. Federer a reușit break-ul la 4-2 și câștigând apoi și setul.

Federer nu le oferise adversarilor nicio șansă de break până la acest meci. Dar în setul doi, la 3-2, Lopez a condus cu 40-0 pe serviciul elvețianului. Federer a revenit însă rapid, a salvat cele 3 șanse de break și a câștigat game-ul cu cinci puncte consecutive, a făcut break în game-ul următor și s-a distanțat la 4-2. După 62 de minute, cu 8 mai puțin ca în meciul din optimi cu Kevin Anderson, Federer a convertit prima minge de meci cu un voleu extraordinar.

Un schimb savuros de replici a avut loc la finalul meciului când Lopez a exclamat: ”Ai zburat pe teren astăzi”. Elvețianul i-a răspuns “Mai am mulți ani de jucat“.

Adversar în semifinale îi va fi Andy Murray, câștigător al turneului de la Montreal săptămâna trecută. Murray l-a învins în sferturi pe Richard Gasquet după ce francezul câștigase primul set. Federer îl conduce pe Murray cu 13-11 în întâlnirile directe, cel mai recent meci fiind cel din semifinala de la Wimbledon când elvețianul s-a impus cu 7-5, 7-5, 6-4.

Oana Baciu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top