SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > Rafael Nadal a câștigat turneul de la Hamburg

Rafael Nadal a câștigat turneul de la Hamburg

Rafael Nadal cu trofeul cucerit la Hamburg

Rafael Nadal l-a învins în două seturi pe Fabio Fognini în finala turneului de la Hamburg, după un meci care a durat 2 ore și 34 minute (7-5, 7-5). Este al doilea trofeu câștigat de Nadal la Hamburg, primul fiind cel din 2008, când l-a învins în finală pe Roger Federer. „A fost un meci extraordinar cu multe puncte frumoase, multe break-uri. Ne-am luptat pentru victorie. Este un titlu important pentru mine la unul dintre cele mai importante turnee pe zgură din lume’’, a declarat Nadal.

A fost al treilea meci pe zgură dintre Nadal și Fognini din acest an. În februarie, la Rio, Fognini îl învingea pe Nadal în trei seturi și punea astfel capăt seriei spaniolului de 52 de semifinale câștigate pe zgură. În aprilie, la Barcelona, Fognini l-a învins din nou pe Nadal, de data aceasta în două seturi. Din cauza acestei înfrângeri, Nadal a coborât atunci pe locul 4, în clasamentul ATP.

Fognini a demonstrat astăzi că victoriile de la Rio și Barcelona nu au fost întâmplătoare, dar Nadal a fost jucătorul mai constant, câștigând astfel al 67-lea titlu din carieră și al 47-lea pe zgură.

Fognini, campion la Hamburg în 2013, a făcut break în primul game al meciului, game care a durat 12 minute. A urmat apoi o serie de 3 break-uri, Nadal fiind primul care a reușit să își câștige serviciul și să preia conducerea la 3-2, câștigând apoi și primul set, în 77 minute.

În setul 2, Nadal a fost primul care a făcut break-ul și a condus cu 3-1, dar Fognini a revenit. A urmat apoi o serie de 3 break-uri consecutive, Nadal salvând și două mingi de set. Spaniolul a câștigat din nou pe serviciul lui Fognini și astfel italianul a servit pentru a trimite setul în tie-break. Nu l-a putut opri însă pe câștigătorul a 14 titluri de Grand Slam, care s-a impus după prima minge de meci.

Nadal câștigă la Hamburg 500 de puncte ATP și se întoarce de luni, 3 august, pe locul 9. „Nu am mai fost de mult timp atât de motivat. Am un an greu în spate. Punctele sunt foarte importante pentru mine, vreau să mă calific la Turneul Campionilor. ”


Oana Baciu – Doartenis.ro

Leave a Reply

Top