SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Andrei Daescu > Andrei Dăescu, de la US Open, direct la altar

Andrei Dăescu, de la US Open, direct la altar

andrei daescu loredana

andrei daescu loredana
Andrei Daescu si logodnica lui, Loredana

Andrei Dăescu, jucătorul ajuns pe tabloul de dublu mixt de la US Open după ce a câștigat 9 meciuri preliminare alături de Anda Perianu, nu a avut timp să simtă prea mult emoțiile prezenței pe tabloul principal. La scurt timp după meci, a luat avionul spre România pentru a ajunge la timp la propria nuntă.

Andrei Dăescu şi Anda Perianu au fost eliminaţi în primur tur al turneului de dublu mixt. Ei au fost învinşi cu scorul de 6-2, 6-4, de cuplul Anastasia Rodionova/ Max Mirnyi. „O înfrângere la US Open este o oportunitate ratată. Dar pentru Andrei Dăescu, meciul pierdut miercuri a însemnat câştigarea unei soţii, sâmbătă”, a scris New York Times, despre jucătorul nostru. Acesta se va căsători, sâmbătă, la Bucureşti, cu logodnica lui, Loredana. El a cerut în mod expres organizatorilor să programeze cât mai repede meciul din primul tur, explicându-le că are un eveniment important la finalul săptămânii. Evident, dacă ar fi câştigat, nu ar fi fost o nenorocire: „Am fi amânat nunta. Nu ar fi fost varianta ideală, dar sunt sigur că Loredana m-ar fi înţeles”, a declarat el.

Căsătoria, la care urmează să sosească şi mulţi prieteni de peste hotare, a fost planificată încă din ianuarie, atunci când ideea de a încerca o calificare pe tabloul de dublu mixt era doar în stadiul de idee. Şi când el credea că turneul american încep cu o săptămână mai devreme. Şi-a zis să-şi încerce şansa după ce a descoperit pe tabloul de anul trecut nume de jucători necunocuţi. S-a interesat cum au ajuns acolo şi astfel a aflat că există competiţii de calificare pentru non-profesionişti. A vorbit cu Anda Perianu, fosta antrenoare de la Universitatea Oklahoma, pe care a absolvit-o în 2011, şi au făcut pereche, câştigând toate cele 9 meciuri preliminare. Chiar dacă Anda, în vârstă de 35 de ani, devenise mamă pentru a doua oară cu doar câteva luni înainte.


În vârstă de 27 de ani, Andrei Dăescu este un nume cunoscut iubitorilor tenisului în special datorită perioadei petrecute alături de Florin Mergea în circuitul profesionist de dublu. Intrat în ATP imediat după terminarea studiilor la Oklahoma, Andrei Dăescu s-a făcut remarcat la dublu, unde a cucerit 9 titluri ITF. 7 dintre acestea au fost obţinute în 2012, an în care a făcut pereche cu Florin Mergea şi în care a urcat până pe locul 126 în lume. Alături de Florin a jucat, în 2012, şi în echipa de Cupa Davis, contra Olandei, pierzând setul decisiv cu 9-7 în faţa perechii Sijsling/ Roger. De asemenea, în acea întâlnire a disputat şi un meci de simplu. De anul trecut, Andrei Dăescu a devenit antrenor, fiind secundul fostului său tehnician, Silviu Tănăsoiu, la Universitatea Cornell.

One thought on “Andrei Dăescu, de la US Open, direct la altar

Leave a Reply

Top