SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Elena Gabriela Ruse > Elena Gabriela Ruse obţine o victorie foarte importantă la Dobrich!

Elena Gabriela Ruse obţine o victorie foarte importantă la Dobrich!

Elena Gabriela Ruse

Odată pornită, Elena Gabriela Ruse, pare greu de oprit. Se pare că strategia privitoare la cariera ei, aceea de a începe puţin mai târziu participarea la turnee profesioniste dă roade. De asemenea, vedem în sfârşit un jucător român care profită de wild card-ul acordat la turneele mari din ţară. Ascensiunea lui Gabi Ruse a început la BRD Open de la Bucureşti unde a beneficiat de wild card-ul primit pentru calificări şi după ce a învins-o pe Alexandra Cadanţu a obţinut 10 puncte WTA, ce i-au asigurat o intrare în forţă în clasamentul WTA. De atunci Gabi nu face decât să confirme acea mare surpriză.

La Dobrich, în Bulgaria, turneu cu premii în valoare de 25.000 USD, după ce a trecut trei tururi de calificări, astăzi a învins-o pe Yuliya Beygelzimmer din Ucraina cu 6-3, 4-6, 6-3!

Numele lui Beygelzimmer are o sonoritate cunoscută chiar din circuitul WTA. Ea a fost o jucătoare de top 100 – maxim al carierei  86 WTA. Desigur, acum, la cei 33 de ani ai săi,  ea este la apusul carierei, dar clasamentul la zi este 189 WTA. Chiar dacă luăm doar acest loc în considerare, ca să nu mai vorbim de experienţa uriaşă a ucrainencei, victoria lui Gabi Ruse este una foarte valoroasă.

Clasată pentru moment pe locul 719, Elena Gabriela Ruse va progresa, datorită acestei victorii, în viitorul clasament care va include turneul de la Dobrich până în jurul poziţiei 670. Pentru o jucătoare de doar 17 ani (n. 6 noiembrie 1997), care înainte de BRD Bucharest Open (13 iulie 2015) nu avea clasament, această realizare este una enormă.

În turul 2 de la Dobrich, Elena Ruse o va întâlni pe cehoaica Katerina Kramperova (26 de ani – 451 WTA).

.

.

Leave a Reply

Top