SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > US Open: Povestea sferturilor de finală (Partea a doua)

US Open: Povestea sferturilor de finală (Partea a doua)

Roger Federer, Richard Gasquet, Stan Wawrinka și Kevin Anderson

Turneul de la Flushing Meadows se apropie încet, încet de final. După ce ieri au fost deciși primii doi semifinaliști, din jumătatea superioară a tabloului, astăzi este rândul jumătății inferioare să își aleagă cei mai buni doi jucători. Mai jos puteți citi o prezentare a sferturilor de finală de astăzi.

Stan Wawrinka (SUI) [5] – Kevin Anderson (RSA) [15] (Meciul este programat după ora 22, ora României)

Kevin Anderson

Stan Wawrinka l-a învins în optimi pe favoritul gazdelor și surpriza aceste ediții Donald Young, după un meci de 4 seturi, revenind după pierderea setului doi. „În ultimii doi ani jocul meu s-a schimbat mult. Am câștigat două turnee de Mare Șlem, un Masters, așa că mi-am îmbunățit mult jocul. Dar sunt departe de Big Four. Andy are 47 sau 48 de titluri, eu am doar 10. Dar atunci când mă simt bine pe teren, când joc cel mai bun tenis al meu, pot să mențin nivelul un meci întreg. Asta s-a schimbat, aici mi-am îmbunătățit jocul în ultimul timp.”

De cealaltă parte, Kevin Anderson a produs o nouă surpriză eliminându-l pe favoritul 3 și câștigătorul din 2012, Andy Murray ajungând în primul sfert de finală din carieră, la un turneu de Mare Șlem. După meci Anderson declara: „Va fi un meci greu pentru mine, cel puțin la fel de greu ca meciul împotriva lui Andy. Așa cum am mai zis, Stan este un jucător grozav. În special la turneele de Mare Șlem și-a ridicat nivelul. Sunt fericit că ajung prima dată în sferturi aici. Mă simt foarte bine, și vreau să mă bucur de victoria de astăzi. Apoi mă voi pregăti cât pot de bine pentru meciul din sferturi. ”
Va fi a opta întâlnire dintre cei doi, Anderson câștigandu-le pe ultimele patru.

Richard Gasquet (FRA) [12] – Roger Federer (SUI) [2] (Meciul este programat după ora 2, ora României)

Roger Federer


Richard Gasquet l-a învins în optimi pe Tomas Berdych, favorit 6, revenind după pierderea primul set și câștigându-le pe următoarele trei. „Am început slab meciul, nu am avut încredere și el a intrat bine în meci. Setul doi a fost foarte important. Am început să returnez mai bine, să servesc mai bine decât la începutul meciului. Am menținut acest nivel și în setul trei. Apoi am salvat multe mingi de break în ultimul set. A fost un meci grozav pentru mine și este o victorie mare.  Sunt puțin obosit dar am timp două zile să mă refac, și voi fi pregătit pentru meciul din sferturi.”

Favoritul 2, Roger Federer, a trecut în optimi de John Isner, în trei seturi, ajungând în sferturi la ediția din acest an fără a pierde vreun set.„Îmi place foarte mult să joc în sesiunea de noapte aici. Seara asta a fost specială. John are unul dintre cele mai bune servicii din circuit. Așa că singurul lucru pe care îl poți face este să concentrezi pe propriul serviciu. Nu știu dacă l-am mai văzut pe Gasquet jucând atât de bine. Mi-a plăcut cum a jucat la Wimbledon și aici. Meciurile împotriva lui Stan și Novak de la Wimbledon au fost impresionante. A avut o atitudine bună, a luptat, și-a ales bine loviturile. Sunt convins că a venit cu încredere și aici și de aceea mă aștept la un meci mai greu decât cele din ultimii ani.”
Va fi a şaisprezecea confruntare dintre cei doi, Federer conducând cu 14-2, singurele victorii ale lui Gasquet fiind cele pe zgură la Roma(2011) și Monte Carlo(2005).

One thought on “US Open: Povestea sferturilor de finală (Partea a doua)

Leave a Reply

Top