SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > Rafael Nadal revine în Cupa Davis după doi ani de absență

Rafael Nadal revine în Cupa Davis după doi ani de absență

Rafael Nadal la ultimul meci jucat în Cupa Davis

Căpitanul echipei de Cupă Davis a Spaniei, Conchita Martinez, a anunțat ieri jucătorii care vor face parte din echipă, la confruntarea cu Danemarca, pentru menţinerea în Grupa I zona Euro/Africană: David Ferrer, Rafael Nadal, Fernando Verdasco, Roberto Bautista Agut și David Marrero.

Conform clasamentului ATP, David Ferrer va fi primul jucător al Spaniei, iar Rafael Nadal, favoritul 2, în meciurile ce vor avea loc între 18 și 20 Septembrie la Odense, Nadal urmând să joace alături de Fernando Verdasco și la dublu.

Nadal se întoarce astfel, după doi ani, în echipa de Cupă Davis a Spaniei. Spaniolul nu mai jucase în Cupa Davis de la întâlnirea cu Ucraina din 2013. Retrogradată în Grupa 1 anul trecut, după ce a evoluat 18 ani fără întrerupere în Grupa Mondială, Spania va trebui să aștepte încă un an pentru a încerca să revină în elită, după ce a fost învinsă de Rusia în iulie.

Avem o echipă foarte puternică, dar va fi greu pentru că nu jucăm în Spania.” declara Conchita Martinez. Nu este surprinzător că meciurile se vor juca pe hard, și nu pe zgura, suprafața favorită a spaniolilor. Cu toate astea, singurul jucător de top danez este Frederik Nielsen, învingător la Wimbledon 2012 în proba de dublu, numărul 256 la simplu. Niciun alt jucător danez nu se află în primii 900 în clasamentul mondial.

Leave a Reply

Top