SUNTETI AICI
ACASA > Roger Federer > Severin Lüthi: „Roger mai are mulți ani frumoși în față”

Severin Lüthi: „Roger mai are mulți ani frumoși în față”

Roger Federer și Severin Lüthi
În ultimii ani s-a vorbit de mai multe ori despre o posibilă retragere a lui Roger Federer. Elvețianul a insistat că vrea să fie prezent la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio. Mulți s-au gândit că 2016 va fi și ultimul an pentru el în circuit, chiar dacă Federer și-a asigurat în repetate rânduri fanii că mai are câțiva ani de jucat și nu a luat încă o hotărâre în ceea ce privește momentul retragerii.

Recent, într-un interviu în timpul turneului de la US Open, antrenorul acestuia și căpitanul de Cupă Davis a Elveției, Severin Lüthi declara: „Roger mai are mulți ani frumoși în față. Nu mă tem că s-ar putea retrage anul viitor.” Unul dintre puținele trofee care îi lipsesc elvețianului este medalia olimpică de aur la simplu. Federer a câștigat medalia de aur la dublu alături de Stan Wawrinka, în 2008, și argintul, în 2012, la Londra, fiind învins de Andy Murray.

Lüthi, care este de 10 ani căpitanul echipei de Cupă Davis a Elveției, a negat că noul joc ofensiv are ca scop scurtarea punctelor pentru a prelungi cariera elvețianului: „ El nu are nevoie de asta pentru a juca mai mulți ani. Dar mereu vrea să aducă ceva nou în jocul său, să își ridice și mai mult nivelul.” insistă Lüthi.

Dacă va triumfa în această săptămână la New York, Federer va deveni cel mai în vârstă câștigător de Mare Șlem de la Andres Gimeno, care a câștigat Roland Garros în 1972 la 34 de ani și 10 luni.

One thought on “Severin Lüthi: „Roger mai are mulți ani frumoși în față”

Leave a Reply

Top