SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep e a doua jucătoare calificată matematic la Turneul Campioanelor

Simona Halep e a doua jucătoare calificată matematic la Turneul Campioanelor

simona halep us open

simona halep us open
Simona Halep

Calificarea în turul secund la US Open 2015 i-a mai adus Simonei Halep o bucurie și, de asemenea, nouă. Ea a devenit a doua jucătoare calificată matematic la Turneul Campioanelor, după Serena Williams.

Cu cele 60 de puncte primite pentru calificarea în turul secund la US Open 2015, Simona Halep are, în acest moment, 4.965 de puncte acumulate în sezonul 2015. Cut-off-ul (baremul de calificare) din această săptămână este de 4.955 puncte, ceea ce înseamnă că Simona s-a calificat matematic la Turneul Campioanelor. Cut-off-ul (limita minimă de puncte necesare pentru calificarea matematică la competiția celor mai bune dintre cele mai bune tenismene din lume) scade cu fiecare săptămână de trece, deoarece, evident, rămân tot mai puține puncte în joc până la finalul sezonului.


AICI vedeți ce a făcut Simona Halep în meciul de azi, cu Marina Erakovic.

Evident, Simona, autoarea unui sezon foarte bun pe hard, cu trei titluri și două finale jucate în acest an, nu avea cum să rateze calificarea la Turneul Campioanelor, pentru că și dacă, prin absurd pierdea azi, venea cut-off-ul peste ea la finalul US Open și se califica. Dar mereu e mai plăcut să te califici grație unei victorii decât grație regulamentului.

Ca și anul trecut, și în acest sezon Turneul Campioanelor va avea loc tot în Singapore. La ultima ediție, Simona Halep a jucat finala, dar a rămas cu satisfacția victoriei obținute în grupă, în fața Serenei Williams.

2 thoughts on “Simona Halep e a doua jucătoare calificată matematic la Turneul Campioanelor

Leave a Reply

Top