SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > US Open 2015: “Meciul zilei“ Rafael Nadal – Fabio Fognini

US Open 2015: “Meciul zilei“ Rafael Nadal – Fabio Fognini

Fabio Fognini și Rafael Nadal

Meciul zilei îi va aduce față în față pe Fabio Fognini și Rafael Nadal, Fognini fiind singurul jucător care a reușit să îl învingă de două ori pe Nadal în acest an. Dacă Rafael Nadal pornea în trecut cu un avantaj atunci când intra pe teren, astăzi mulți adversari cred că au o șansă să îl învingă pe numărul opt mondial. Fognini a avut mereu armele pentru a-l învinge pe spaniol, backhand bun, joc solid la retur și desigur lovitura de forehand foarte puternică. Și cu toate astea, până în acest an, nu a crezut în victorie fiind învins în toate cele patru confruntări. Doar că la toate cele trei întâlniri din acest an, două victorii și o înfrângere, Fognini a avut mai multă încredere și a luptat pentru fiecare punct.

Lipsa de încredere și problemele de concentrare l-au însoțit pe Fognini de-a lungul carierei. Chiar și la acest turneu, în meciul din primul tur împotriva lui Steve Johnson, a lăsat impresia că are probleme de concentrare. Dar în turul doi, în meciul împotriva lui Pablo Cuevas, a jucat cel mai bun tenis al său.

De cealaltă parte, Nadal a început turneul în forță. A jucat foarte bine împotriva lui Coric, chiar dacă tânărul croat nu i-a pus prea multe probleme. În turul doi însă, împotriva lui Diego Schwartzman nu a mai fost atât de convingător, chiar dacă s-a impus în trei seturi. Ca și în alte meciuri din acest an, forehand-ul lui Nadal nu a fost suficient de lung astfel că i-a permis lui Schwartzman să controleze schimburile de mingi. Dacă va juca așa și împotriva lui Fognini, italianul va avea o șansă.

Fognini nu a reușit niciodată o victorie importantă într-un Grand Slam, cu atât mai puțin pe hard, în timp ce Nadal, chiar dacă nu este în cea mai bună formă, a fost mereu constant la New York. Cu toate astea, dacă Fognini își va găsi jocul în acestă seară, va fi un test important pentru câștigătorul a două titluri la US Open.

Meciul este ultimul din sesiunea de noapte, va începe în jurul orei 4 și va fi transmis în direct pe Eurosport.

Leave a Reply

Top