SUNTETI AICI
ACASA > Novak Djokovic > US Open: Povestea sferturilor de finală (Partea I)

US Open: Povestea sferturilor de finală (Partea I)

Novak Djokovic, Feliciano Lopez, Jo Wilfried Tsonga și Marin Cilic

Tenisul modern este rapid, dinamic și atletic. Prima săptămână a turneului de la New York a demonstrat că jucătorii care nu sunt bine pregătiți fizic nu au nicio șansă. Tenisul devine din ce în ce mai rapid, duelurile de pe fundul terenului sunt mai puternice, iar greșelile tot mai puține. Jucătorii profită de fiecare lovitură mai scurtă a adversarilor și pedepsesc fiecare moment de slăbiciune, câștigând de cele mai multe ori războiul psihologic. Totodată, jucătorii trebuie să se adapteze și la condițiile atmosferice mai speciale din New York: temperaturile ridicate, umiditatea crescută și, în special, vântul puternic. Vântul se comportă de multe ori ca un al treilea jucător, influențând loviturile și traiectoria mingii.

Dacă în prima săptămână i-am văzut ieșind din turneu pe Kei Nishikori, favorit 4 și finalistul de anul trecut, Rafael Nadal,favorit 8, și Milos Raonic, favorit 10, în a doua săptămână ne așteaptă confruntări foarte interesante. Marți și miercuri la New York sunt programate sferturile de finală de pe tabloul masculin. Iată care sunt cele 2 meciuri care se vor juca astăzi:

1 Novak Djokovic (SRB) [1] – Feliciano Lopez (ESP) [18]

Câștigător în 2011 la New York, Novak Djokovic a ajuns în acest an în sferturi pierzând un singur set, în meciul din optimi în fața spaniolului Roberto Bautista Agut. După meciul cu Roberto Bautista Agut, sârbul declara: „Este bine să fii testat așa într-un Grand Slam. Mai bine mai devreme, decât în fazele finale. Voi juca în meciul următor tot cu un spaniol, dar el nu are același stil de joc. Feliciano urcă la fileu, joacă slice, e foarte puternic din punct de vedere fizic și servește bine. Sper să fiu pregătit pentru acest meci.” Feliciano Lopez a surprins în ultimele două meciuri, după ce în turul doi trecuse în cinci seturi de Mardy Fish, învingându-i în trei seturi pe Milos Raonic, favorit 10, și pe Fabio Fognini, cel care trecuse în turul precedent de Rafael Nadal. Iată ce a declarat Lopez după meciul cu Fognini: „Atunci când Novak joacă bine, nu poți face mare lucru. Nu are puncte slabe, dar voi încerca să joc cât mai bine, să profit de fiecare șansă și să mă bucur de meciul pe cea mi mare arenă din lume, în fața numărului 1 mondial.” Aceasta va fi a șasea întâlnire dintre cei doi, Djokovic câștigându-le pe precedentele cinci. Ultimul lor meci s-a disputat la Shanghai, în 2012.

2 Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [19] – Marin Cilic (CRO) [9]

După o primă parte a sezonului în care Jo-Wilfried Tsonga a fost ținut, de multe ori, departe de teren de accidentări, acesta l-a învins în optimi pe Benoit Paire, ajungând în sferturi fără a pierde vreun set. După meci, francezul declara: „Voi juca cu Marin în meciul următor. Este un jucător bun care m-a învins de câteva ori în trecut. Pentru mine va fi important să mă pregătesc cât pot de bine pentru acest meci și să încerc să merg mai departe.”Deținătorul trofeului, Marin Cilic, a ajuns în sferturi după ce a trecut în optimi de Jeremy Chardy, revenind după pierderea setului doi. În turul trei, Marin Cilic îl învinsese, în cinci seturi, pe Mikhail Kukushkin. „Mereu este dificil să joci împotriva lui Tsonga. A fost, ca și mine, accidentat în ultimele luni. Dar în turneele de Mare Șlem joacă mereu bine. Dar am un avantaj psihologic având în vedere că l-am învins în ultimele întâlniri. ” Aceasta va fi a șasea întâlnire dintre cei doi, Cilic conducând cu 4-1.

One thought on “US Open: Povestea sferturilor de finală (Partea I)

Leave a Reply

Top