SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Florin Mergea > ATP Basel 2015: Federer, în căutarea titlului cu numărul 7!

ATP Basel 2015: Federer, în căutarea titlului cu numărul 7!

Swiss Indoors Basel

Luni, 26 octombrie, va începe turneul de la Basel – penultimul turneu ATP din calendarul competițional 2015. Sâmbătă, 24 octombrie,  la ora 18 (ora locală), au fost trase la sorți tablourile probelor de simplu și de dublu.

Tabloul de simplu

Elvețienii Roger Federer (3 ATP) și Stan Wawrinka (4 ATP) sunt primii doi favoriți. Ca o curiozitate, cu excepția lui Federer, care a câștigat la Basel 6 titluri, ceilalți doi campioni din ultimii 10 ani – Novak Djokovic (2009) și Juan Martin Del Potro (2012, 2013) – nu participă la ediția din acest an a turneului. Pe tabloul principal de simplu vor accede 4 jucători veniți din calificări (meciurile se joacă sâmbătă și duminică, 24 și 25 octombrie), precum și 3 jucători care au primit Wild CardMarcos Baghdatis (Cipru) (46 ATP, favorit 6) și elvețienii Henri Laaksonen (309 ATP, favorit 11) și Marco Chiudinelli (315 ATP, favorit 18).

Luni 26 octombrie – primul meci al lui Rafael Nadal – 19: 45 (ora României)

Marți, 27 octombrie – primul meci al lui Roger Federer – 19.00 (ora României)

Miercuri, 28 octombrie – primul meci al lui Stan Wawrinka (ora urmează a fi anunțată)

Parcursul posibil al actualului deținător al trofeului, Roger Federer:

Runda 1: M. Kukushkin
Runda 2: P. Kohlschrieber
Sferturi de finală: D. Goffin
Semifinale: N. Anderson
Finală: Stan Wawrinka/Rafael Nadal

Tabloul de dublu

În proba de dublu, Ivan Dodig / Marcelo Melo sunt principalii favoriți la titlu, iar Horia Tecău / Jean-Julien Rojer sunt favoriți 2. Florin Mergea / Rohan Bopanna vor intra pe teren ca favoriți 9.
Câștigătorii de anul trecut, Vasek Pospisil / Nenad Zimonjic, nu se mai regăsesc în această formulă pe tabloul de dublu din acest an. La turneu va participa doar Nenad Zimonjic, care va juca împreună cu Marcin Matkowski (favoriți 12).

.
Tabloul complet de simplu îl găsiți aici.

Tabloul complet de dublu îl găsiți aici.

Leave a Reply

Top