SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Horia Tecau > Horia Tecău la revenirea în țară: ”Avem dreptul să sperăm la o medalie la Jocurile Olimpice”

Horia Tecău la revenirea în țară: ”Avem dreptul să sperăm la o medalie la Jocurile Olimpice”

horia tecau sosire bucuresti romania

horia tecau sosire bucuresti romania
Horia Tecau, obosit dar fericit (Foto: Doartenis.ro)

Horia Tecău se pregătește de un nou an de excepție pentru el și pentru tenisul românesc. El a vorbit aseară, la revenirea în țară, despre obiectivele pe care și le propune în sezonul următor.

Obiectivul principal este să lucrăm în continuare la jocul nostru. Poate cu ajutorul unui antrenor, pentru că există multe aspecte care pot fi îmbunătățite. De la început ne-am propus să progresăm. Am luat-o pas cu pas și am ajuns aici. Vrem al doilea Grand Slam, dar pentru asta trebuie să ne întoarcem la lucrurile de bază”, a declarat Horia.

El va începe pregătirea aici, după 10 zile de vacanță, dar o va continua în Florida, acolo unde merge în fiecare an pentru antrenamente. ”Ne vom antrena împreună în Florida, eu merg acolo în fiecare an. E o temperatură mai apropiată de cea din Australia. E important să ne pregătim cât mai mult împreună. Suntem și prieteni și e foarte important să fii apropiat de cel din teren, pentru că trebuie să ne completăm reciproc”, a explicat Horia. Ceea ce nu știu dacă se știe dar vă voi spune eu acum e că Rojer chiar are o casă la Miami, el pregătindu-se acolo în mod constant, așa că reunirea lor va fi firească. După cum poate mai țineți minte, în anii trecuți Horia și Rojer se antrenau alături de britanici, de frații Murray, de jucătorii de dublu, dar anul acesta va fi măcar un om lipsă din această ”echipă”. ”Andy anul acesta a decis să se pregătească în Dubai, așa că nu va mai veni la Miami”, mi-a dezvăluit acum ceva timp Horia. Scoțianul și-a schimbat planurile deoarece soția sa va naște în câteva luni, din ce am citit el a și avertizat organizatorii australieni că în cazul în care se va naște copilul va lua primul avion spre casă.Revenind la obiectivele lui Horia, unul este legat și de Jocurile Olimpice. Și e măreț, așa cum ar trebui să fie în cazul unei perechi formate din doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume. ”Avem dreptul să sperăm la o medalie la Jocurile Olimpice. Această competiție reprezintă un obiectiv pentru noi. Avem două șanse și la dublu și la dublu mixt, plus Simona la simplu”, a sintetizat Horia competiția de tenis care va avea loc în august, la Rio.

El a adăugat că, pe lângă o medalie la Jocurile Olimpice, își dorește și un al doilea titlu de Grand Slam. Nu contează care, iar motivul l-a expus chiar tenismenul nostru: ”Mi-aș dori al doilea titlu de Grand Slam, dar și o medalie la Jocurile Olimpice. Pentru mine Wimbledonul a fost mereu cel mai interesant și important turneu de Grand Slam. De aceea după ce am cucerit titlul am fost bulversat o perioadă scurtă. Dacă aș fi cucerit Roland Garros-ul, atunci de a doua zi eram și mai motivat și începeam să muncesc pentru a câștiga la Wimbledon. Dar așa, cucerind cel mai important trofeu pentru mine, am avut o perioadă de derută. Așa că acum nu am o dorință legată de un turneu anume, vreau doar să obțin un al doilea trofeu. Poate chiar la Australian Open”, a încheiat al doilea jucător de dublu al lumii.

2 thoughts on “Horia Tecău la revenirea în țară: ”Avem dreptul să sperăm la o medalie la Jocurile Olimpice”

Leave a Reply

Top